Coşkun Yurt açıkladı: İşte Coral Travel 2022 hedefi

Coşkun Yurt açıkladı: İşte Coral Travel 2022 hedefi
Coral Travel Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yurt, Resort Kongresinde Rusya ve BDT pazarları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TurizmGüncel – Antalya

Resort Turizm Kongresinde turizmcilere seslenen Coral Travel Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yurt, son iki yıldır devam eden pandeminin sektöre ağır yükler getirdiğini belirtti. Bu dönemde otelcilerin kendiler,ine destek olduğunu ifade eden Yurt, ”Yılda 3 milyon turiste hizmet veriyoruz. Antalya’da doğduk, Türkiye ile büyüdük. Türkiye bizim içn her şartta öncelikli ve ana destinasyon olmaya devam edecek.” dedi.

“Pandemi sürecini en iyi Türkiye yönetti”

Dünyada 40’tan fazla ülkeye turist gönderdiklerini kaydeden Coşkun Yurt, “Pandemi sürecini Türkiye’den daha iyi yöneten ülke olmadı. Hızlı alınan tedbirler, getirilen standartlar ve yapılan denetimler pazarlarda yüksek güven sağladı. Zor dönemlerde bulunmamıza rağmen pazarlarada söz sahibi olan bir tur operatörü olarak Türkiye’ye turist göndermeye devam ettik.” diye konuştu.

"2022’de Rusya’nın 10 milyona çıkmasını bekliyoruz”

Pandeminin Rusya’da tüketiciyi olumsuz etkilediğini anlatan Coşkun Yurt, “Tüketicinin bir kısmı evde kaldı. 2021 yılının temmuz ayında Rusya’dan sadece Türkiye’ye seyahat kısıtlaması yoktu. Buna rağmen sayılar 2019’un yüzde 15 gerisinde kaldı. Ekim ayında iyi bir ivme yakalandı. 2022’nin ilk yarısında pandemi etkileri azalacak. 2021’de yaklaşık 6 milyon paket tur tatili olacak. Bu sayı 2020’de 3 milyon, 2019’da ise 10 milyon olmuştu. 2022 yılında ise bu sayının tekrar 10 milyonun üzerine çıkmasını bekliyoruz. ” değerlendirmesini yaptı.

Mısır’ın açılması Türkiye’yi etkiler mi?

Mısır’ın Hurghada ve Şarm bölgelerine charter uçuş izni verdiğini hatırlatan Coşkun Yurt, “Mısır, Rusya‘dan çoğunlukla sezon dışı ama az da olsa yazın da talep alıyor. Mısır Türkiye’yi etkiler mi? Ben her iki destinasyonun da payını alacağını düşünüyorum. Elbette bazı dönemlerde Türkiye’nin (bahar dönemlerinde) aldığı turist sayıları düşebilir. Bunu başka pazarlardan telafi etmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Ukrayna’da 3,5 milyon paket tur satıldı”

Bu yıl büyüyen tek pazarın Ukrayna olduğunu kaydeden Yurt, bunda otellerin verdiği uygun fiyatların ve Ukrayna’da ciddi kısıtlama olmamasının temel rol oynadığını ifade etti. Yurt, 2021 yılında bu ülkede 3,5 milyon paket tur satıldığını bildirdi.

“Belli dönemlerde satış alınması tüm önlemler alınmalı”

Coral Travel’ın 2022 hedefleri ile ilgili de bilgi veren Coşkun Yurt, şu noktaların altını çizdi:

Rusya, Ukrayna ve diğer BDT ülkelerinde son dakika satışları yüksek seviyelere çıkmış durumda. Bu hepimiz açısından bir handikap. Belli dönemlerde satış alınması için her türlü önlem alınmalı. Son dakika satışları için verilecek fiyatlar hep daha düşük olmaktadır. Rusya ve Ukrayna’da önemli bir kitle tatil tercihini Türkiye’den yana kulanıyor. Bu sene Bodrum da bundan payını aldı. Kaliteye verilen hizmet müşteride karşılığını buluyor. Kaliteli hizmetle gelir arasında ilişki var.

Rusya’da İstanbul talepleri artışa geçti. İleriki yıllarda daha da artacak. Şu anda bu potansiyel harekete geçmiş durumda.

Hedef 4 milyon yarısı Türkiye

10 ülkede tur operatörlüğü yapıyoruz. Bu ülkelerin çoğunda yüzde 10-20 pazar payımız var. Pazar payımızın düşük olduğu Almanya’da önemli hazırlık yapıyoruz. Buradaki pazar payımızı artıracağız. Yunanistan, İspanya ve Türkiye’ye büyük artışlar yapacağız. Tüm pazarlarda büyüyeceğiz. 2 bin ofislik satış ağımızı da genişletmeye devam ediyoruz. 2022 yılında yaklaşık 4 milyon kişiye hizmet vermeyi hedefliyoruz ve bunun yarısı Türkiye yolcusu olacak.”



Bu Haber 25.11.2021 - 12:59:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.