Corendon neden bazı uçuşlarını iptal etme kararı aldı?

Corendon neden bazı uçuşlarını iptal etme kararı aldı?

Tatil hava yolu Corendon Airlines, Avrupa havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle Almanya'daki yaz uçuşlarında kesintiye gitti.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Etnik uçuşların yüzde 25, turistik uçuşların yüzde 15’i

Avrupa'daki havalimanlarında yaşanan personel eksikliğinden dolayı uçuşlarda yaşanan aksamalar, önde gelen tatil hava yolu Corendon Hava Yollarını da uçuşlarını gözden geçirmeye zorladı.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre Corendon, turistik uçuşların yüzde 15'ini, etnik uçuşların ise yüzde 15'ini iptal etmek zorunda kaldı. Uçuş iptallerinin Almanya'dan Türkiye, İspanya, Yunanistan ve Portekiz'e yapılan uçuşları etkileceği kaydedildi.

“Havalimanlarındaki durum uçuşları orantısız bir şekilde etkiliyor”

Mürettebat arasındaki yüksek korona vakaları ve yeni sipariş edilen uçakların teslimindeki gecikmeleri uçak ve personel kiralayarak telafi etmeye çalıştığını kaydeden Corendon Airlines, ancak özellikle Avrupa'daki büyük havalimanlarındaki personel yetersizliğinden kaynaklı gecikmelerin operasyonları orantısız bir şekilde zorlaştırdığına dikkat çekti.

Yıldıray Karaer: Etki alanımızın dışında

Corendon Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, "Etki alanımızın dışında olan Avrupa hava trafiğindeki sorunlar nedeniyle böyle bir karar aldığımız için üzgünüz ve bu durumdan etkilenen herkesten özür dileriz." dedi.

Başka hava yolu şirketleri de uçuş iptali yapmıştı

NOT: Avrupa ve İngiltere havalimanlarındaki personel yetersizliği nedeniyle EasyJet, Lufthansa ve Eurowings'in de aralarında bulunduğu çok sayıda hava yolu şirketi yaz sezonu uçuşlarının bir kısmını iptal etmişti.



Bu Haber 30.07.2022 - 10:13:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.