Corendon en çok hizmet ihracatı yapan 8’inci firma oldu

Corendon en çok hizmet ihracatı yapan 8’inci firma oldu

Corendon Airlines Türkiye İhracatçılar Meclisinin gerçekleştirdiği “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” araştırmasının 2022 listesinde en çok hizmet ihracatı yapan 8’inci firma oldu.


Raffles İstanbul Zorlu Center’da gerçekleşen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 30. Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, Türkiye değerli şirketleri ödüllerine kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde 65 ülke ve 165 havalimanına gerçekleştiren Corendon Airlines ödül alan firmalar arasında yerini aldı.

Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı listesinde, Corendon Airlines (Turistik Hava Taşımacılık A.Ş.), Türkiye’nin en çok hizmet ihracatı yapan 8’inci şirketi oldu.

2001 yılında yolculuğuna Hollanda’da bir tur operatörü olarak başlayan Corendon markası, geçen 22 yılın ardından bugün bünyesinde havayolu, incoming acentesi ve Avrupa, Türkiye, Karayipler’de hizmet veren otellerin de yer aldığı güçlü bir turizm grubuna dönüştü.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti Türkiye’ye taşıyan Corendon Airlines, 2023 senesi itibariyle 37 uçaklı filosuyla faaliyetlerine devam ediyor.

Birçok kez Fortune Türkiye ve Capital Türkiye’nin En Büyük 500 Şirket listelerinde yer alan havayolu geçtiğimiz günlerde LinkedIn Türkiye tarafından da Türkiye’nin en iyi iş yerlerinden biri seçilmişti.

Corendon Airlines’ın almış olduğu ödül Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer adına, Corendon Airlines Grup Mali İşler Danışmanı Dr. Batuğhan Karaer’e takdim edildi. Batuğhan Karaer ödül ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Bu sene de ülkemizin en değerli şirketlerinin arasında yer almaktan dolayı gurur duyuyoruz. Corendon Turizm Grubu olarak, ülkemizin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Geride bıraktığımız 22 yılın ardından bugün 37 uçaklı filomuz ve otellerimizle sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en önemli turizm şirketlerinden biri haline geldik. Corendon Airlines olarak 65 ülkede 165 destinasyona direkt uçuş sağlıyoruz. Türkiye yüzyılında, ekonomide ve ihracatta büyüme hedefine, her yıl daha da genişleyen filomuzla milyonlarca turisti ülkemize taşıyarak katkı sağlamaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu anlamlı gecede, ülkemizin en önemli şirketleri bir araya geldik. Aldığımız bu değerli ödül yeni hedeflerimize koşmak adına bizi motive edecek. Bizleri bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ederiz. ” dedi.



Bu Haber 19.06.2023 - 18:30:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.