Antalya'nın üçüncü büyük şirketi oldu

Antalya'nın üçüncü büyük şirketi oldu

Corendon Airlines, “Capital 500 Türkiye’nin En Büyük Özel Şirketleri” listesinde geçen seneki 273. sıradaki yerini 207. sıraya yükseltirken, ulaştırma sektörü sıralamasında 6.; merkezinin yer aldığı Antalya şehrinin en büyük şirketleri arasında ise 3. sıraya yerleşti.


Ekonomi ve iş dünyasının prestijli yayınlarından Capital Dergisi’nin hazırladığı 500 Büyük Özel Şirket araştırmasının sonuçları açıklandı. Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında geçtiğimiz yıl 273. sırada yer alan Corendon Airlines, bu sene 207. sıraya yükselerek başarısını bir kez daha ispatladı. Şirketlerin 2019 cirolarının değerlendirildiği listede Corendon Airlines, 2 milyar 224 milyon TL net satış ile ulaştırma sektörü sıralamasında 6.; merkezinin yer aldığı Antalya şehrinin en büyük şirketleri arasında ise 3. sıraya yerleşti.

Corendon Airlines Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Olcay Türker, Capital 500 listesindeki yükselişleri ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Capital 500 Türkiye’nin En Büyük Özel Şirketleri listesine ilk girdiğimiz sene olan 2011’de 431. sırada yer almıştık. Geçtiğimiz 9 sene içerisinde gerçekleşen Corendon Airlines’ın büyüme trendi, Capital 500 listesine de yansıdı ve listede yıllar içerisinde 224 sıra yükselerek 207. sıraya yerleştik. 2019 listesine göre ise yerimizi 66 sıra daha yükselttik. Bu yükselişin sebebi hem 2019 yılında hedeflediğimiz yolcu sayısına ulaşmamız, birim gelirlerde bir önceki yıla göre artış sağlanması ve döviz kurlarındaki yükseliş oldu. Şirketimizin büyüme stratejisi doğrultusunda 2020 turizm sezonunda da filo ve hat sayımızı arttırarak ciromuzu yükseltmek hedefindeydik ama en fazla turizm ve havacılık sektörünü olumsuz etkileyen pandemi sebebiyle kısa vadeli hedeflerimizde değişiklik yapmak durumunda kaldık. Avrupa’dan Türkiye’deki turistik destinasyonlara olan kısıtlamalar dolayısıyla talebin azalması sebebiyle bu sezon, etnik popülasyona hitap eden ve Avrupa’dan Anadolu şehirlerine düzenlenen karşılıklı seferlere ağırlık veriyoruz. Bir yandan da 2020-2021 kış ve 2021 yaz hatlarımızın hazırlığı içerisindeyiz. Umudumuz, 2021 sezonunda turistik talebin artması ile birlikte büyüme stratejimize kaldığımız yerden devam etmek.”

Corendon Airlines geçtiğimiz ay açıklanan “Fortune 500 Türkiye’nin En Büyük Şirketleri” sıralamasında da bir önceki seneye göre 40 sıra yükselerek 158. sırada yer almıştı.



Bu Haber 05.08.2020 - 19:25:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.