Yılda 9.4 milyon yolcu taşıyan hava yolu şirketi alıcı bekliyor

Yılda 9.4 milyon yolcu taşıyan hava yolu şirketi alıcı bekliyor

Condor'un yöneticileri, yolcu sayısını ve karlılığı yükselterek şirketi satış için cazip hale getirmeyi hedefliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook'un iflası sonrası Alman hükümeti tarafından kurtarılan Condor, birkaç ay içinde yeniden yapılanmasını tamamlayarak 2020 yılında şirketi satışa hazır hale getirmeyi hedefliyor.

Yolcu sayısı 9.4 milyon, cirosu 1.7 milyar euro

Aylül itibariyle sona eren finansal sonuçlarını açıklayan Condor'un, zor geçen yıla rağmen yolcu sayısını yüzde 6.9 arttırarak 9.4 milyona yükseltmeyi başardı. Şirketin gelirleri ise yüzde 6 artışla 1.7 milyar euro olarak gerçekleşti. Toplam kapasitesi yüzde 4 büyüyen Condor'un doluluk oranı ise yüzde 90'la sabit kaldı. Condor'un operasyon karı bir önceki yıla kıyasla yüzde 32 artarak 57 milyon euro oldu.

Condor CEO'su Ralf Teckentrup, ''Sonuçlar oldukça tatmin edici. Operasyonel olarak sağlıklı ve karlı bir şirketiz. Açıkladığımız ve karlılığımızdaki artış da bunun göstergesi. Bu nedenle Condor, tatil hava yolu işletmeciliğinde pazar payını daha da arttırıyor.'' dedi.

‘’Mevcut rezervasyonlar beklentinin üzerinde’’

Condor'un şu anda beklenenden daha iyi bi performans gösterdiğine dikkat çeken Ralf Teckentrup, ''Mevcut rezervasyonlar beklentilerin üzerinde. Bu aynı zamanda, tur operatörlerinin, seyahat acentelerinin ve müşterilerin, şirkete duyduğu güvene dair bir net bir işaret. Thomas Cook Almanya'nın iflasıyla kaybedilen yüzde 15'lik kapasite güçlü bir taleple telafi edildi.'' dedi.

Öte taraftan Condor, Thomas Cook sonrası eski kurumsal kimliğine geri döndü. Filodaki uçaklara, şirketin eski logosu giydirildi. Bünyesinde 42 uçak bulunan ve 81 destinasyona uçan Condor, 4 bin 900 personele istihdam sağlıyor.

condor_logo



Bu Haber 03.12.2019 - 11:54:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.