''Hangi vagonda olduğunuzun önemi yok, hasta 39,5 dercede yanıyor''

''Hangi vagonda olduğunuzun önemi yok, hasta 39,5 dercede yanıyor''

ZAF Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yağcı, önümüzdeki döneme ilişkin yatırım planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşletmeyi biraz sadeleştirip turizm ve enerji sektörlerinde büyümek istediğini kaydeden Yağcı, ekonominin gidişatından ise kaygı duyduğunu ifade etti.


Concorde Luxury Resort, Concorde De Luxe Resort, Zafer İnşaat, Mardin Boru Sanayi Durusu, Enersis Elektrik Üretim, Z.T Enerji Üretim, Yeni Belen Enerji Elektrik Üretim'i bünyesinde barındıran ZAF Şirketle Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yağcı, Cumhuriyet gazetesinde Şehriban Kıraç'a açıklamalarda bulundu.

Bodrum'da 40 milyon dolar yatırım maliyetine sahip bir otel projelerinin olduğunu belirten Necati Yağcı, hem yurt içinde hem de yurt dışında yatırım planları olduğunu belitti.

Bodrum'daki otelde bir yıllık gecikme var

Türkiye'deki mevcut durumun ve bu dururumun finansman üzerindeki etkisinin gelir-gider durumuna olumsuz yansıdığını kaydeden Yağcı, ''Faizlerin, kurun yüksekliği ve bu gibi gelişmeler yatırımları olumsuz etkiliyor. Bunun önümüzdeki dönemde tüketicinin alım gücü üzerindeki etkileri nasıl gelişecek, diğer sektörlere nasıl yansıyacak birtakım soru işaretleri var. Bu da bizi daha ihtiyatlı davranmaya sevk ediyor. Her şey normal gitseydi Bodrum’daki oteli gelecek yıl devreye alacaktık. Şu anda bir yıllık gecikme var, ekonominin nasıl şekilleneceğine göre iki yılı da bulabilir. Sonuçta yatırım yaparken ülkenin genel ekonomik koşullarını, gideceği yolu gözetmek durumundasınız.'' diye konuştu.

Turizm ve enerjide büyümeyi hedefliyor

Sanayi, turizm ve enerji, inşaat sektörlerinde faaliyette olduklarını ve işlerini yönetilebilir büyüklükte tutmak istediklerini kaydeden Necati Yağcı, işleri biraz sadeleştirerek tuizm ve enerjide büyümek istediklerini söyledi. Sanayide biraz küçülebilecekelerini açıklayan Yağcı, ''Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli fabrikalarından Mardin Boru Sanayi ve Ticaret AŞ ile üretim yapıyoruz. Ama sanayide maalesef arzu edilen kârlılıkları bırakın verimi elde edemiyoruz şu anda. İhracatta ciddi sıkıntılar var, o nedenle bu alandaki yoğunluğumuzu biraz azaltmayı düşünüyoruz. Fabrikayı kapatma gibi bir planımız yok. Bir sektöre girdiğiniz zaman o sektörü geliştirmeniz lazım. Eğer o sektörü yaygınlaştırıp o sektörde bir büyüme stratejisi ve değişik yatırımlar yapamıyorsanız o işte kalmanın rasyonel bir tarafı olmuyor. Belli sektörlere daha fazla ağırlık vererek bazı sektörlerden de çıkmayı planlıyoruz. Inter Yatırım’dan çıkmıştık. Sapanca’daki su şişeleme şirketi Durusu’da büyümeyi tercih etmiyoruz.'' diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik gidişatından kaygı duyduğunu dile getiren Necati Yağcı, şunları söyledi:

''Hasta 39 derecede yanıyor, hangi vagonda olduğunuzun bir önemi yok''

''Diyelim ki ekonomi şu anki durumda kaldı. Hasta 39 derece ateşle yanıyor. 'Şimdi 41 derece olsa ne olacak?' deniyor. Zaten şimdi hastanın tüm organları felç olmuş. Trenin hangi kompartımanında olduğumuz hiç önemli değil, her sabah uyandığımızda hepimizi olumsuz etkileyebilecek gelişme var mıdır yok mudur, faizler, döviz, işsizlik ne olacak diye bu kaygıyı hep beraber yaşıyoruz. Öngörülebilir bir ortamı hep beraber yakalamamız gerekiyor. Olağanüstü önlemler alınmadan ekonomide düzelme olmayacak. Türkiye yaşadığı tüm sorunlarla yüzleşmek zorunda, faizlerin düşmesi gerekiyor ama ben düşürdüm demekle olmuyor. 3 ay sonra nasıl bir Türkiye olacak kimse öngöremiyor. Türkiye’nin bir sürü alanda sorunu var, ama ekonomi bunların en önemlisi. Ekonomi hepimiz için. Sadece yatırımcı için değil, sokaktaki vatandaş için, çalışan için herkes için önemli. Türkiye’nin ekonomide bir stabilizasyonu yakalaması şart. Bununla ilgili top yekûn bir mücadele vermemiz gerekiyor. Özellikle Kürt sorunun artık çözüm bulması lazım. Çünkü ülkenin enerjisini alıyor. Bir arada yaşanabilir bir ortam nasıl yaratılır bunu konuşmak gerekiyor.



Bu Haber 15.07.2019 - 09:12:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.