İstanbul'da 594 milyon dolarlık bilmece

İstanbul'da 594 milyon dolarlık bilmece

İstanbul Levent'te bulunan İstanbul Tower 2005 isimli projeyi 594 milyon dolara satın aldığı açıklanan Çinli ICBC Bank, haberleri yalanladı.

Yeşil Holding'in 594 milyon dolara sattığını duyurduğu İstanbul Tower 2005 için, satışın yapıldığı açıklanan Çinli ICBC Bank'tan yalanlama geldi.


Önceki gün Yeşil Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na “Yeşil GYO'nun yüzde 25 oranında iştirak etmiş olduğu Zincir Yapı A.Ş.'nin gerçekleştirdiği Zincirlikuyu, Büyükdere Caddesi'nde yer alan 235 bin metrekare inşaat alanlı İstanbul Tower 205 Projesi ile ilgili olarak yatırımcılarımızdan gelen bilgi talepleri ve bazı internet sitelerinde yer alan spekülatif haberlerin önüne geçmek adına Zincir Yapı A.Ş.'nin tarafımıza iletmiş olduğu üzere; ICBC Bankası, ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin, İstanbul Tower 205'i 594 milyon dolar (550 milyon dolar + KDV) bedel ile alım teklifinin Zincir Yapı'ya tebliğ edilmiş olduğunu ve Arsa Sahibi ile Zincir Yapı'nın da bu teklifi kabul ettiğini yatırımcılarımıza ve kamuoyuna saygıyla sunarız.” açıklamasını yaptı.

Dün akşam ICBC Turkey tarafından yapılan açıklamada ise Yeşil Holding'in “teklifi kabul ettik” duyurusu yalanlandı. Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, “07 Kasım 2019 ve 8 Kasım 2019 tarihlerinde bazı internet siteleri ve basın-yayın organlarında çıkan “ICBC Bank İstanbul Tower’ı satın aldı” şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.



Bu Haber 09.11.2019 - 10:11:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.