'Çin'de Türkiye algısı değişiyor'

'Çin'de Türkiye algısı değişiyor'

Geçtiğimiz aylarda, 2018 Çin ‘Türkiye Turizm Yılı’ kapsamında başlatılan ‘Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var’ isimli projeye, çektikleri kısa videolar ile 150 binin üzerinde Çinli katıldı. Yarışma Çin sosyal medyasında büyük ses getirdi. Yarışmanın ardından İstanbul’da bir basın toplantısı düzenlendi.


Sıla Uçan - TurizmGüncel

TOPLANTIYA ÇİN’DEN BİRÇOK DAVETLİ KATILDI

Yarışmanın sonuçlanmasının ardından İstanbul Rönesans Bosphourus Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in yanı sıra, Çinli sosyal medya fenomenleri, en beğenilen ilk 5 videonun sahibi ve Çinli basın mensupları katıldı. Açılış konuşmasının ardından, toplantıda katılımcıların videoları izlendi ve katılım sertifikaları verildi.

Toplantının sürprizi ise yarışmanın katılımcılarından biri olan Pekin opera sanatçısının gösterisi oldu. Aslında bir erkek sanatı olduğunu söylediği gösterisinde, erkek sanatçı performansını kadın kıyafetleri ile kadın sesi çıkararak sergiliyor.

ÇİNLİLER TÜRKİYE’Yİ KEŞFEDECEK

Çin’in Facebook’u olarak bilinen YIDIAN ve Yunus Emre Kültür Merkezi işbirliği ile başlatılan proje kapsamında yarışmacılar çektikleri kısa videoları YIDIAN sitesine yükledi. Finale kalan 300 videonun arasından en çok beğenilen 5 videonun sahibi beraberlerinde, 5 Çinli sosyal medya fenomeni, YIDIAN’ın üst düzey yöneticileri ile birlikte Türkiye’yi keşfetmeye geldi.

Çinli misafirler Yunus Emre Enstitüsü’nün ev sahipliğinde İstanbul, İzmir, Efes Antik kenti, Kuşadası ve Kapadokya’yı gezerek hem hayallerini gerçeğe dönüştürecek hem de çektikleri video ve fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacaklar.

ÇİN’DEKİ TÜRK ALGISI DEĞİŞMEYE BAŞLADI

Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları ve yarışma ile birlikte Çin halkı arasında pek de iyi olmayan Türk algısı pozitif bir hal almaya başladı. Türk Hava Yolları’nın da etkisi ile yarışmanın ardından Türkiye’ye gelen Çinli ziyaretçi sayısı 400 bini buldu. Bu rakamın önümüzdeki yıl 1 milyona ulaşması bekleniyor.



Bu Haber 20.12.2018 - 15:11:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.