''Çin aşısı yaptıran Türklere AB vize vermeyecek'' iddiası

''Çin aşısı yaptıran Türklere AB vize vermeyecek'' iddiası
Sözcü gazetesinde Ali Gülen imzasıyla yayınlanan haberde, AB'nin CoronaVac aşısı olan Türklere vize vermeyeceği ileri sürüldü.

4,5 saat süren AB zirvesinde liderlerin 'dijital aşı pasaportu' konusunda anlaştığı medyada yar almıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, önümüzdeki 3 ay içinde aşı pasaportunun verilebileceğini belirtti.

Sözcü gazetesinde Ali Gülen imzasıyla yayınlanan haberde ise, ''Türkiye'de kullanılan Çin yapımı aşıyı olanlara Schengen vizesi verilmeyeceği duyuruldu. 27 üye ülkenin liderleri, “Dijital Aşı Pasaportu” konusunda anlaşırken, bunu “AB tarafından kabul edilen, AB'den onay alan aşılar” (ein EU-weit akzeptiertes Zertifikat für Impfungen, Immunität und Negativ-Tests) koşuluna bağladı.'' ifadesi kullanıldı.

Çinli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen ve Türkiye'de kullanılan CoronaVac aşısı için AB'den onay almadığı ifade edilen haberde, ''Çin'de aşıyı geliştirenler henüz AB onayı için başvurmadı bile. Ruslar ise kendi aşıları için AB onay kurumu olan EMA'ya başvurdu.'' denildi.



Bu Haber 26.02.2021 - 10:16:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.