CHP’li Hüseyin Yıldız’dan Bakan Ersoy’a: İlk defa bu kadar...

CHP’li Hüseyin Yıldız’dan Bakan Ersoy’a: İlk defa bu kadar...
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM’de seyahat acentelerinin yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u eleştiren Yıldız, ‘’Bu arkadaşımız pastanın yüzde 90’ını ben elacağım diyor.’’ dedi.


TurizmGüncel

İlk defa bu kadar şikayet alıyorum

Yaklaşık 6 yıldır Turizm Bakanlığı Komisyon üyesi olduğunu belirten Hüseyin Yıldız, ‘’Seçimiş üç tane bakanla çalıştım, bu dördüncü bakan. 2019 yılında 35 milyar dolar ciroyu, 12 bin seyahat acentesinin aracılığıyla yaptık. Ama maalesef 2018’de hükümet sistemi değişip Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinde atadığınız bakan, ETS Tur’un sahibi. O dönemde biz de gerçekten işi bilen bir arkadaşımız geldi, turizmin önünü açacak diye sevinmiştik. Hem kendi adıma, hem Cumhuriyet Halk Partisi adına. Altı yıldır bu komisyonun üyesiyim. İlk defa bu kadar, acentelerden, otelcilerden ve yatırımcılardan şikayet alıyorum.’’ dedi.

‘’Bu arkadaşımız pastanın yüzde 90’ını ben alacağım diyor’’

Türkiye’de 12 bin tane seyahat acentesi olduğunu belirten Hüseyin Yıldız, ‘’Bu arkadaşımızın da seyahat acentesi var. Bu arkadaşımız şunu diyor: bu pastanın yüzde 90’ını ben alacağım, diğerleri ölsün diyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Acentelerin 2019’da yaptığı harcamalar çöpe gitti’’

Seyahat acentelerinin 2020 sezonu için 2019 yılında cebinden paralar harcadığını, ancak 2020’deki pandemi nedeniyle bu harcamaların çöpe gittiğini ifade eden CHP’li vekil, ‘’Bu acenteler zor durumda kaldı. Sayın Turizm Bakanı ile defalarca konuşmamıza rağmen, üç tane acenteye 10’ar milyon lira kredi sağladılar, diğer 12 bin acenteyi ise çöpe attılar. Halbu ki, Türkiye’de turizmi geliştirmek istiyorsak, o acenteleri ayakta tutmamız gerekiyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Sabahın 6’sında acenteler beni aradı...’’

TÜRSAB ile Halkbank arasında yapılan acentelere kredi anlaşmasına da değinen Yıldız, ‘’Gerçekten sevindik. Daha sabah 6’da bir sürü acenteci beni aradı. Halkbank ile yapılan anlaşma şu: Bir, bu acentelerin Halkbank’ta kredi kartı olacak. İki SSK’sını oradan ödeyecek. Üç çeki olacak. Bu şartlar oluşursa bu parayı verecek, verdikleri para da 70 bin lira para.’’ dedi.

‘’Turizm Bakanı yasayı 2,5 yıldır rafa kaldırdı’’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenen Yıldız, ‘’İşini gücünü bırak, turizmin önünü aç. Bu ülkede sadece senin şirketin yok. Bir diğer konu, burada çaılşma yaptık, bir yasa çıkardık, 1618. Turizm Bakanı bu yasayı 2,5 yıldır rafa kaldırdı. Türkiye’de turizmi geliştirmek istiyorsanız, bu yasayı muhakkak çıkarmanız lazım.’’ şeklinde konuştu.

12 bin acente ne yiyecek?

ETS’nin otellerle tek yetkilik anlaşmaları yaptığını kaydeden Hüseyin Yıldız, ‘’Yani diyor ki, ben bu otelle anlaşma yaptım, başka bir acernte bu otelle anlaşma yapamaz. 12 bin tane acente var, onlar ne yiyecek? Rekabet oluşsun diye biz bunu kaldırdık ama Turzm Bakanı 2,5 yıldır o yasayı bekletiyor, Meclis’e getirmiyor. Ben buradan AKP’li mileltvekillerine sesleniyorum. Seçilmiş milletvekilisiniz. Ben özellikle yerinizde olmak istemzdim. Çünkü bölgede seçildiğiniz için vatandaş sizin yakanıza yapışıyor. Burada öyle bir sistem yarattınız ki, oteli olan Turizm Bakanı, hastanesi olan Sağlık Bakanı, okulu olan Milli Eğitim Bakanı oldu ve kendi şirketlerinin adına çalışıyorlar. Üç tane seçilmiş bakanla çalıştım ve hiçbir zaman bu sorunları yaşamadım. 12 bin tane acentenin sesini duyun, bunlara gereken desteği sağlayın. Aksi taktirde önümüzdeki dönemde bir tane dahi turist bulamazsınız.’’ diye konuştu.



Bu Haber 25.02.2021 - 19:49:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.