CHP Turizmi Teşvik Yasasını Anayasa Mahkemesine götürüyor

CHP Turizmi Teşvik Yasasını Anayasa Mahkemesine götürüyor
Cumhuriyet Halk Partisi, Turizmi Teşvik Kanununun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

Turizm sektörünü kökten değiştiren, özellikle arazi tahsislerinde tüm bakanlıkları ve belediyeleri devre dışı bırakan Turizmi Teşvik Kanunu Anayasa Mahkemesine götürülüyor. Yasa ile birlikte mera ve ve yaylalar hazine adına tapuya tescil edilip ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilebilecek.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, grup başkanvekilleri ve partili hukukçular tarafından yasanın iptali istemiyle AYM'ye başvurmaya hazırlanan CHP'nin en çok tepki gösterdiği maddelerin başında Kültür ve Turizmi Koruma ile Gelişmiş Bölgelerinin tanımının yapıldığı madde geliyor. Bu madde kapsamında doğal ve kültürel alanlar kamu yararı olması halinde Cumhurbaşkanı kararıyla turizme açılabilecek.

Turizmi teşvik kanunu

Yasa ile birlikte mera ve ve yaylalar hazine adına tapuya tescil edilip ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilebilecek.

Böylece bu alanların bazı bölümleri de turizme açılabilecek. Muhalefetin en çok tepki gösterdiği maddelerden birisi de ormanlık alanlar için Turizm, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndaki yetkilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda toplanmasını öngören madde. Turizm Teşvik Yasası 28 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.



Bu Haber 08.09.2021 - 13:32:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.