Çetin Osman Budak'tan ‘turizm çalışanlarını aşılayın’ çağrısı

Çetin Osman Budak'tan ‘turizm çalışanlarını aşılayın’ çağrısı
CHP’li milletvekilleri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında turizm çalışanlarının aşılanması için çağrı yaptı. Almanya’dan turist gelişinde sorun yaşanabileceğini ifade eden budak, gerekli tedbirlerin alınmasını da istedi.

CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı ve Aydın Özer, Muğla milletvekilleri Burak Erbay ve Süleyman Girgin ile Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında turizm çalışanlarının aşılanması çağrısı yaptı.

Açıklamayı yapan Çetin Osman Budak, sektörün ciro kaybının 23 milyar dolara, kullandığı kredi miktarının ise 140 milyar dolara ulaştığını belirtti. AB ülkelerinin ve Gürcistan’ın sektöre hibe destekleri sunulduğunu ifade eden Budak, Türkiye’de ise iktidarın bu zor sürecin kredilerle aşılmasını istediğini belirtti.

Turizm sektörü çalışanlarının aşılanmasının haziran başına kadar tamamlanması gerektiğini kaydeden Budak, "Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, İstanbul ve Kapadokya gibi bölgelerde çok yoğun çalışmalar yapılmalı ki buralar maviye dönmeli. Bu durumda dünyaya 'Turizm bölgelerimiz güvenli, buyurun gelin.' mesajını veririz." dedi.

Türkiye'yi riskli ülkeler arasına alan Almanya'dan gelecek turist sayısında sorun yaşanabileceğini dile getiren Budak, bu konuda gereken tedbirlerin alınmasını istedi.



Bu Haber 05.03.2021 - 11:03:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.