Yine yüzlerce tatilci dolandırıldı

Yine yüzlerce tatilci dolandırıldı

Çeşme'de bulunan Kerasus Resort Otel adına açılan sahte web sitesi aracılığıla, yüzlerce kişinin dolandırıldığı belirtildi.


Geçtiğimiz günlerde İzmir'de bi acentenin yüzlerce tatilciyi mağdur etmesinin ardından, benzer bir haber bu sefer İzmir'in Çeşme ilçesinden geldi. İlçede bulunan Kerasus Resort Otel adına sahte web sitesi açan kişilerin, yüzlerce kişiyi dolandırdığı belirtildi.

Yüzlerce kişi dolandırıldı

Gündem Çeşme'de yer alan habere göre; Başar Turizm tarafından dört yıl önce kiraya verilen ancak yaşanan bazı sorunlar nedeniyle şubat ayında icra yoluyla boşaltılarak gerçek sahibi tarafından geri alınan Kerasus Resort Otel adına web sitesi açılarak yüzlerce kişiyi dolandırdı.

Otel tadilattaymış

Sahte internet sitesi aracılığıyla otele rezervasyon yapan yurttaşlar, otelin isminin değiştiğini ve tadilatta olduğunu neye uğradığını şaşırdı. Kerasus Resort Otel yetkilileri ise, durumu açıklayarak şikayette bulunmaları için mağdurları emniyete yönlendirdi. Mağdurların, sosyal medyda sayfa oluşturduğu ve birbiri ile iletişime geçtiği kaydedildi.

kerasus1

''Bir şebeke işi''

Yaşanan olay nedeniyle hem insanların mağdur olduğunu hem de otellerinin markasının kirlendiğini belirten otelin müdürü Mesut Yıldırım, "Bu yapılan tamamen yasa dışıdır "Başar Turizm, Hayvancılık, Ormancılık San.Dış Ticaret A.Ş. olarak, Kerasus Resort Otel'i, Çeşme'nin Ayasaranda bölgesinde işletiyoruz. Kerasus Resort Otel adı haricinde, çeşitli isimlerle, çeşitli şirket bünyelerinde, bu otelin pazarlaması yapılıyor. Bu yapılan tamamen yasa dışıdır. Bir şebeke işidir. Bizim yetkilendirdiğimiz hiçbir acente, ortak çalıştığımız hiçbir firma mevcut değildir. İnternet üzerinden yapılan ve otelimizin görsellerinin kullanıldığı reklamlara, insanlarımızın itibar etmemesini ve dolandırıcılık tuzağına düşmemesini dilerim" diye uyardı.

''Bazı kişiler tespit edildi''

Şubat ayında hukuk süreci başlattıklarını ifade eden, otelin İşletme Müdürü Yıldırım, "Bu hukuk sürecinde sona yaklaşılmak üzere. emniyet güçleri ve savcılık, bu dolandırıcılık işi içinde olan bazı kişilerin tespitini yapmıştır. Çok sayıda mağdur insan var. Bu konuda İzmir ve Çeşme'deki emniyet güçlerince alınmış çok sayıda ifade var. Ayrıca CİMER'e de şikayette bulunan çok sayıda mağdur var. Bize de yazı yazan mağdurlar var. Biz bunları avukatımızla paylaşarak, dosyamıza ekledik" dedi.

"En yüksek cezayı almalılar"

Kerasus Resort Otel'in görsellerinin kullanıldığı, hayali otel isimleriyle açılan internet siteleriyle hiçbir ilişkilerinin olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Söz konusu firmalarla hiçbir bağlantımız olmadığı gibi, bizim görsellerimizi kullanıp, hem bizim markamızı kirleterek bizi mağdur ediyor, hem de rezervasyon yaptıran insanların paralarını alıp, insanları dolandırıyorlar. Bu kişiler, hem bizim markamızı kirlettikleri için, hem de yüzlerce insanı mağdur ettikleri için alabilecekleri en yüksek cezayı almalılar. Bizim işletmemiz, çok eski ve köklü bir işletme. Çeşme'nin en eski otellerinden birisi" diye konuştu.



Bu Haber 26.06.2019 - 09:50:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Deniz 29.08.2019 - 12:44

    Dolandırıcılık yaptıklarını kışın gerekli yerlere bildirdim bu sene insanlar mağdur olmasın diye ama maalesef satışlarına devam ettiler.Dolandırcılardan birisinin çekmeköy ziraatde hesabı var isimler yalan değilse muharrem, tibetdi bilişim işlerini yapan şirket ise uşakta benim elde ettiğim bilgiler bunlar uşak üzerinde yoğunlaşılmalı çünkü çağrı merkezide orada şehirde ünlü bir otelin karşısında

  • M.Ekmeleddin Soykakoğlu 27.06.2019 - 10:34

    üzücü bir durum.bayramda da bir acente tüketicileri dolandırmış diye haberler okuduk. Türsab niye bunları takip etmiyor.Sahte internet sitesini tespit etmek zor birşey değil ya da zorda olan bir acenteyi şikayetleri takip ederek bulmak ve önlemini almak zor iş değil. Türsab yakın geçmişte bu konuda hayli yol almıştı.Şimdi geriye dönüyoruz galiba.mevcut yönetimin internetteki yasal olmayan sitelerle ilgili mücadelesini nasıl hangi yöntemlerle yaptığını açıklamasında fayda var.Son yıllarda türsaba internetteki kaçak faaliyetleri bildirdiğimizde çok çabuk geri dönüş alıyorduk. Ne oldu da bu yönetim zamanında internetteki kaçak faaliyetlerde artış oldu anlamış değilim.geçmişte yapılan bunca çaba ve uğraş heba ediliyor gibi geliyor bana.Türsabın internetteki kaçak faaliyetler konusunda daha ciddi mücadele etmesi gerek diye düşünüyorum. Ekmeğimizin kötü niyetliler tarafından gasp edilmesine müsaade edilmemesini ve acentecilik mesleğinin adının tüketici gözünde daha fazla zarar görmesine izin verilmemesini türsab yönetiminden kararlı ve net çözümlerle bekliyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.