‘Şezlong anarşisinin kökünü kazıyacağız dedik, kazıdık’

‘Şezlong anarşisinin kökünü kazıyacağız dedik, kazıdık’

Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran, turistik ilçedeki sorunlar çözümü ve geleceğe ilişkin planlamalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çeşme’de şezlong anarşisinin kökünü kazıdıklarını belirten Oran, 2020 sezonu için bir de ‘Alaçatı Manifestosu’ hazırlayacaklarını söyledi.


Hürriyet gazetesinden Tülay Demir’e konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran, daha önce yapılmamış bir şeyi yaparak Çeşme’de ‘Çevre Koruma Şube Müdürlüğü’ kurduklarını belirtti. Müdürlüğün görevinin dinlence ile eğlence arasındaki dengenin hassas terazisini kaçırmadan dengeyi sağlayacaklarını kaydeden Oran, ‘’Çevre Bakanlığımız ile yetki belgesiyle ilgili gerekli yazışmaları yaptık. Bir de ses kontrol cihazı alımı gerçekleştirdik. 2020 sezonu için bir Alaçatı anayasası hazırlıyoruz.’’ dedi.

Konut bölgelerinde ticarete izin yok

Alaçatı merkezdeki konut bölgesinde ticarete izin vermeyeceklerini anlatan Oran, bölgede mekan anlamında belli bir doygunluğa ulaşıldığını ifade etti.

Çeşme Festivali 25 yıl sonra geri dönüyor

25 yıl aranın ardından Çeşme Festivali’ni yeninden yapacaklarını açıklayan Muammer Ekem Oran, ‘’Yani bizim esas konumuz, çıkış noktamız Çeşme’de sezonun uzatılmasıydı. Haziranın başından ağustosun sonuna kadar sıkışmış üç aylık bir sezon söz konusu Çeşme’de. Bu üç aylık sezonu uzatmak için ne yapabiliriz diye düşündüm. Bununla ilgili çalışmalarımız zaten devam ediyor, Çeşme Festivali de bu enstrümanlardan biri.’’ diye konuştu.

Şezlong terörüne son verdim

Göreve geldiklerinde işe ilk olarak Ilıca Plajı ile başladıklarını kaydeden Oran, ‘’Oradaki şezlong terörüne son verdim. Şezlong ve şemsiyelerin hepsini söküp attım, plajı halka tamamen açtım. Ücretsiz tuvalet, duş ve soyunma kabinleri yaptım. Ekonomik durumu ne olursa olsun artık herkes eşit orada. Geçen sene iki şezlong, bir şemsiye 50 liraydı. Şimdi tamamen ücretsiz. Hatta bir kampanya başlattık, ‘Ilıca Plajı’nda her şey eskisi gibi, havlunu al da gel’ dedik.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 10.12.2019 - 15:01:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gokalp Saban 11.12.2019 - 11:40

    Yaptım, ettim, açtım gibi söylemler ne kadar megalomanca. Yazık

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.