Cengiz İnşaat ve Bulgari’den Bodrum’a otel yatırımı

Cengiz İnşaat ve Bulgari’den Bodrum’a otel yatırımı

Mehmet Cengiz, Bodrum Cennet Koyu’ndaki yeni projesi için turizm yatırımları da bulunan dünyaca ünlü mücevher markası Bulgari ile anlaştı.


Kamudan aldığı inşaat ihaleleriyle dikkat çeken Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat, Özelleştirme İdaresinden 2012 yılında 277 milyon TL’ye satın aldığı Muğla-Bodrum Cennet Koyu’nda yer alan 678 bin metrekarelik arazide yaklaşık 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel inşa edecek.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre, hali hazırda, Londra, Dubai, Bali, Paris gibi kentlerde otelleriyle faaliyet gösteren Bulgari, Roma, Tokyo, Miami ve Los Angeles’ta da turizm yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye’deki ilk oteli için Bodrum’u seçen Bulgari’nin Cengiz İnşaat ile yaptığı anlaşmayı bu ay sonuna kadar duyurması bekleniyor.

Cennet Koyu’nda yer alacak Bulgari Otel’in yükseleceği arazi için geçtiğimiz yıl Cengiz İnşaat, 2 adet plaj ile 4 adet mendirek yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunmuştu.

2012 yılında Cengiz İnşaat tarafından 277 milyon liraya satın alınan arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen, söz konusu kararlar uygulanmadı. Danıştay'ın ilk iptal kararını uygulamayan kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu ancak soruşturma izni verilmedi.

Kültür varlıkları, tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanı içerisinde kalan arazinin yapılaşmaya açılmasına Bodrum sakinleri tepki gösteriyor.



Bu Haber 13.07.2022 - 09:29:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.