Cemal Okan: Dizilerle Türkiye’ye 30 milyon ek turist getirebiliriz

Cemal Okan: Dizilerle Türkiye’ye 30 milyon ek turist getirebiliriz

Travel Turkey İzmir Fuarı’nda, moderatörlüğünü TÜRSAB İncoming İhtisas Başkanı Aylin Kopan Özsavaş’ın yaptığı “Yeni Nesil Dizi ve Filmlerin Turizme Etkisi” paneli düzenlendi. Panele, TÜRSAK Vakfı Başkanı ve yapımcı Cemal Okan, TESİYAD Genel Sekreteri Burhan Gün ve oyuncu İrem Sak katıldı.


TurizmGüncel - İzmir
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ve Netflix’in son yayınladığı rapordan bahseden TÜRSAB İncoming İhtisas Başkanı Aylin Kopan “Rapora göre 80 milyon turist ziyaret edeceği destinasyonu izlediği dizi veya filmden esinlenerek seçiyor. Her ne kadar farklı iki sektör gibi dursak da aslında aynı amaca hizmet ediyoruz.” Dedi. 

aylin Kopan Özsavaş

Cemal Okan: Dünyadaki Türk dizisi izleyicisinin yüzde 5’i gelse 30 milyon turist ağırlayabiliriz

TÜRSAK Vakfı Başkanı ve yapımcı Cemal Okan 45 senedir sinema ve dizi sektöründe olduğunu, bu süreçte turizm sektörüyle bir şeyleri birlikte paylaşamadıklarını belirterek, “Yaptığımız filmlerin yurtdışında yarattığı etki çok büyük. Dünya genelinde 600-700 milyon izleyicimiz var. Bu izleyicinin yüzde 5’i bile gelse yaklaşık 30 milyon turist ağırlayabiliriz. Bunu 100 milyon yapmak için gerekirse bir çalıştay yapmamız lazım.  Ben bunun için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Elimizde çok büyük bir imkan var. Bu zamana kadar bunu kendi imkanlarımızla başardık. Bizi değerlendirin, her şeyi yaparız. “ dedi.

cemal okan

RTÜK’le ilgili eleştirilerde bulunan Cemal Okan. “Fatmagül’ün Suçu ne?, Aşk_ı Memnu, Bin Bir Gece gibi dizileri bir daha çekemem. Bunlar 152 ülkede izletildi ve bunlar Türk geninin tanıtılmasında çok büyük katkıları olan diziler. Maalesef RTÜK şimdi bunlara izin vermiyor. Çok güzel ihracatlar yapıyoruz diyoruz ama şu anda bu ihracat yarıya düştü. Bizden talep edilen Fatmagül’ün Suçu Ne? gibi diziler. Komedi işimizi satamıyoruz. Çünkü çok lokal kalıyor. “ ifadelerine yer verdi. 

burhan gün

Burhan Gün: Birçok konsolosluk ve büyükelçilik bize Türkiye’ye gelmek istediklerini söylüyor.

Turizm sektörü ve yapım sektörü birlikte stratejiler oluşturursa turizm sektörünü inanılmaz artıracağından emin olduklarını söyleyen TESİYAD Genel Sekreteri Burhan Gün, “Dizi sektörü öncü bir sektör. Şu an 152 ülkeye dizi ihraç ediyoruz. Dijital plortfamlarla birlikte her ülkede dizilerimiz yayınlanıyor. Birçok farklı kültür din ve inançtan insan Türk dizilerini izleyip kendilerini bulabiliyorlar. Bir ülkeye gidip Türk olduğunuzu söylediğinizde hemen dizi hakkında konuşmaya başlıyorlar. Birçok konsolosluk ve büyükelçilik bize Türkiye’ye gelmek istediklerini, Türkçe öğrenmek istediklerini ve Türk kültürünü merak ettiklerini söylüyor. Bu 10- 15 yıl gibi kısa bir sürenin sonucu. TÜRSAB, TESİYAD gibi meslek örgütleri ortak bir çalışma yürüterek, dizi sektörüyle turizm sektörünü kurumsal anlamda bir iş birliğine oturtabilirse, turizme ilişkin bütün destinasyonları dizilerin içinde göstermeyi sağlayabiliriz. Böyle bir gücümüz var. Yapım aşamasından senaryo aşamasına kadar beraber çalışmamız lazım. Bizim oyuncularımız artık Hollywood starlarından daha ünlüler, bizim hikayelerimiz, bizim dilimiz ve kültürümüz daha çok dikkat çekiyor. Bu efekti kullanalım ve beraber çalıştıralım isteriz.” şeklinde konuştu.

irem sak

İrem Sak: Akdeniz’in enerjisini beğeniyorlar

Yurtdışında yapımların bu kadar sevilmesinin nedenlerinden bahseden Oyuncu İrem Sak,  “Akdeniz’in ve Akdeniz  insansının enerjisini beğeniyorlar bence. Oyuncularımız arsında da yakışıklı ve güzel çok. Eli yüzü düzgün olunca sevdiriyoruz bence kendimizi” dedi.



Bu Haber 04.12.2021 - 15:03:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.