Cemal Kalyoncu: İstanbul Havalimanını satmayı düşünmüyoruz

Cemal Kalyoncu: İstanbul Havalimanını satmayı düşünmüyoruz

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İstanbul Havalimanı için kendileriyle görüşmek isteyen yatırımcılar olsa da henüz satış kararlarının olmadığını ifade etti,


Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Havalimanı için görüşmek isteyenlerin olduğunu, ancak kendilerinin bir satış kararı bulunmadığını söyledi.   

Bir satış kararı olsa da ortağı ile birlikte yüzde 50’nin altında hisseye düşmeyeceklerini belirten Kalyoncu, önceliklerinin yenilenebilir enerji yatırımları olduğunu aktardı. Kalyoncu, tam entegre güneş panel fabrikasına 5 yıl içinde 2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarının da altını çizdi.

“Yüzde 50’nin altına düşmeyeceğiz”

İstanbul Havalimanının 60 milyonu aşan yolcu sayısıyla salgın öncesi dönem trafiğini geride bıraktığını belirten Kalyoncu, “Şu anda bir satış kararımız yok. Herhangi bir satışa karar versek dahi mevcut ortağımız ile birlikte, yüzde 50’nin altına kesinlikle düşmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yıllık yüzde 10 yolcu artışı bekliyoruz”

Kalyoncu, havalimanında gerek taksi süreleri gerekse bagaj alma süresi açısından Avrupa’nın çok önünde bir performans olduğunu, yıllık ortalama yüzde 8-10 arasında yolcu artışı öngördüklerini de aktardı.

Yüksek girdi maliyetlerinin iş yapışı güçleştirdiğinin de altını çizen Kalyoncu, “İstanbul Havalimanını 7 milyar dolara yaptık. Bu büyüklükte bir havaalanını 4 senede bitirdik. Bugün bu inşaatı yeniden yapmak istesek maliyet 12 milyar doların altında olmaz” dedi.

İstanbul Havalimanında diğer ortakların ayrılmasının ardından Kalyon Grubu’nun yüzde 55, Cengiz Holding’in yüzde 45 hissesi bulunuyor.



Bu Haber 24.08.2022 - 08:41:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hede hode 24.08.2022 - 12:26

    bıyıklar öyle soylemiyor ama...kesin satacaklar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.