Celestyal’in yeni gemisi Journey Eylül’de Kuşadası Limanına geliyor 

Celestyal’in yeni gemisi Journey Eylül’de Kuşadası Limanına geliyor 

Celestyal Cruises’un filosuna eklediği 1260 yolcu kapasiteli yeni gemi Journey’in ilk rotası Kuşadası Limanı olacak.


Celestyal Cruises’un filosuna kattığı yeni gemi, Atina’da yatırımı 20 milyon Euro’yu bulan kapsamlı teknik bakım ve renovasyonun ardından Eylül ayında denize indirilecek. Yüzde 80’i dış kabinden oluşan ve ‘’Journey’’ adını alan geminin ilk rotası Türkiye olacak. Journey, Yunan Adaları ve Atina turunu yapan Celestyal Crystal’in programını devralacak. Celestyal Journey, ağırlıklı olarak Amerikalı, Avustralyalı ve Avrupalı olmak üzere ilk misafirlerini Atina’dan aldıktan sonra Kuşadası Limanı’na gelecek. Burada yabancı misafirler Efes’I gezip keşfederken, yeni yolcular da tura katılmak üzere Kuşadası Limanı’ndan gemiye biniş yapacak. Journey’in 7 gecelik tur programında, Kuşadası’ndan sonraki rotası ise sırayla Girit, Santorini, Mikonos, Milos, Atina ve Selanik olacak.

149’u balkonlu 630 kamarası, 7 restoranı, 8 bar&lounge’u, güneşlenme terasları ve sağlıklı yaşam alanları ile Journey, Eylül’de ilk misafirlerini almaya başlayacak.  

1260 yolcu kapasiteli gemide kabinlerin 120'si Junior Süit, 28'i Grand Süit ve biri ise Penthouse Konsept Süit olarak hizmet verecek.

“2023’te hedef 100 bin turist”

Celestyal Cruises Türkiye Direktörü Özgü Alnıtemiz yeni geminin Celestyal filosuna katılmasını şu sözlerle değerlendirdi:

‘’Kruvaziyer sektörü dünyada yükselişte. Ülkemiz dünya cruise destinasyonlarının kalbinde yer alıyor. Dünyanın gözü burada. Dolayısıyla bu yatırımlar hem markamıza hem sektöre ivme katıyor. Yeni bir geminin daha ülkemize gelecek olması bizi de heyecanlandırıyor. Gemimiz renovasyonun ardından Eylül’de Atina’da denize inerek, Idyllic Aegean programımızı yapmak üzere Kuşadası’na gelecek ve misafirlerini getirecek. Ülkemizden de binecek yolcularla birlikte Yunan Adaları seyahatine çıkacak. Celestyal Cruises olarak 2023’te Avrupalı, Amerikalı, Avustralyalı ağırlıklı olmak üzere toplam 100 bin yolcu, 10 bin Türk yolcuyu gezdirme hedefimiz var. Bugün itibarıyla erken rezervasyonlarla Türk yolcu hedefinin yüzde 70’ini gezdirme hedefimize ulaştık. Yeni gemimiz için de rezervasyonları alıyoruz. Türk gezginlerini bu yeni gemimizin ilk yolcuları olmaya davet ediyoruz. Denizler ülkesinde cruise’un daha çok yaygınlaşması, cruise avantajının daha çok kişiye ulaşması için çabalıyoruz. Daha çok yerli turisti gelen gemilere bindirebilirsek, gelen gemi sayısı da artacaktır. Yerli turistimiz açısından bir uçağa binmeye ve ulaşım masraflarına gerek kalmadan, kıyılarımıza gelen gemilere binerek uluslararası cruise turlarına katılmak, farklı kültürleri keşfetmek mümkün. Yurt içindeki tatil seçenekleriyle karşılaştırıldığında, uluslararası standartta 5 yıldızlı bir tatil konforu sunan cruise programları ekonomik olarak da avantaj sunuyor. Bütün bu avantajları değerlendirince yerli turistin cruise turlarına ilgisi artıyor.’’



Bu Haber 31.05.2023 - 15:51:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.