Çelebi Hava Servisi satılıyor

Çelebi Hava Servisi satılıyor
Türkiye'nin büyük ve köklü şirketleri arasında yer alan Çelebi Hava Servisi'nin ortaklık ve hisse devri görüşmelerine başlandı.


Çelebi Ailesi, ailenin holding sermayesinin yüzde 99,99’unu ve Çelebi Hava Servisi’nin yüzde 22,63’ünü özel sermaye fonu Actera ile eşit pay sahibi olacağı bir şirkete devretmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin ilk özel yer hizmetleri şirketi olan Çelebi Hava Servisi 1958 yılında kuruldu.

Türkiye'de 26 havalimanında faaliyet gösteren şirket 2006 yılında yurt dışına açılarak Budapeşte Havalimanı'nın işerini aldı. Daha sonra yurt dışındaki işlerine Hindistan - Mumbai, Hindistan – Delhi, Avusturya – Viyana havalimanlarında yer hizmetlerini ekledi.

Şirket, aynı zamanda Delhi, Budapeşte ve Frankfurt'ta kargo ve antrepo işletmeciliğiyle uğraşıyor. Çelebi Holding'te yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor, Çelebi Holding’in hâkim ortağı Çelebioğlu Ailesi.

Şirketten borsaya iletilen konuya ilişkin açıklamada, ailenin holding sermayesinin yüzde 99,99’unu ve Çelebi Hava Servisi’nin yüzde 22.63’ünü özel sermaye fonu Actera ile eşit pay sahibi olacağı bir şirkete devredeceği belirtildi.

Açıklamada, konuyla ilgili olarak bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzalandığı ifade edildi.

Çelebi'nin anlaşma imzaladığı Actera, Türkiye’deki büyük özel sermaye fonlarından birisi.

TPG ile birlikte Türkiye’nin en büyük içki üreticisi ve dağıtıcısı Mey’i satın alan grup, daha sonra şirketi İngiliz Diaego'ya satmıştı.

Actera'nın halen Spectrum Radyo Grubu, Karma Açıkhava, Türkiye'nin ev dışı tüketim noktalarına gıda ve gıda dışı ürünlerin satış ve dağıtımını gerçekleştiren en büyük şirketi G2M, LBT Varlık Yönetim ve Mars Entertainment Group'ta hisseleri var. (Hürriyet)


Bu Haber 09.08.2012 - 14:53:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • saw Faruk Usburak 24.09.2012 - 12:00

    Tüm Çalışan Mesai arkadaslarıma Hayırlı olsun

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.