Burhan Sili: Turizmde Nisan ayı sıkıntılı geçecek

Burhan Sili: Turizmde Nisan ayı sıkıntılı geçecek

Alanya’daki tesislerin 1 Nisan’dan itibaren açılmaya başlayacağını belirten Burhan Sili, ancak seçime kadar ciddi bir hareket beklemediklerini sözledi.


“Nisan ayı biraz sıkıntılı geçecek”

Kışın açık olan tesislerin operasyona devam ettiğini belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “1 Nisan itibarı ile bölgemizde tesisler açılmaya başlayacak. Mayıs ayı itibarı ile de bir aksilik olmaz ise tesislerimizin yarısından fazlası açılmış olacak. Depremin olduğu dönemde rezervasyon durgunluğu yaşadık ama geçen hafta sonu itibariyle tekrar rezervasyonlar gelmeye başladı. Görünen o ki Nisan ayı biraz sıkıntılı geçecek bizim açımızdan. Mayıs ayı itibariyle toparlanma ve Haziran ayında da sezonun gayet iyi geçeceğini öngörüyoruz.”dedi.

“Türkiye rakipsiz”

Türkiye’nin turizmde vazgeçilmez olduğunu kaydeden Sili, ülkedeki tesislerin fiyat, kalite, fiziki olanaklar ve kapasite açısından rakipsiz olduğunu belirtti. Sili “Dolayısı ile herkesin bakış açısı artık Türkiye’nin vazgeçilmez olduğu yönünde. Kaldı ki bizler de, turizmciler olarak bunun bilincinde olarak hem tanıtım noktasında yaptığımız görüşmelerde bunları net olarak hissediyoruz. Türkiye’nin turizmde önü açık olarak görüyorum. Fuarlarda da bu izlenimi aldık.” dedi.

“Nisan ayı sıkıntılı geçecek”

Önümüzde genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu ifade eden Burhan Sili, “İnsanlar bir beklenti içerisinde. Bu nedenle pazarda, seçimlerin yapılacağı zamana kadar çok fazla bir hareket beklemiyoruz. Diğer taraftan yurt dışında görüştüğümüz tur operatörlerinden devamlı gelen misafirlerimizden edindiğimiz bilgiye göre seçimlerin de bitmesiyle Türkiye’ye çok daha yoğun bir talep olacak. Ama bir diğer taraftan da biz Nisan-Mayıs ayında yapmış olduğumuz uçak planlamaları çerçevesinde zaten olması gereken misafiri alacağız. Burada temel sorun tabi yatak fazlalığı. Yatak fazlalığı nedeniyle Alanya gibi belirli bölgelerde Nisan ayı sıkıntılı geçecek. Mayıs ayında da hareketlenme olacak ama, hazirandan önce net olarak devreye girmeyecektir” diye konuştu.



Bu Haber 25.03.2023 - 21:39:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.