Burhan Sili: Öğrenciler otellerde hem eğitim görecek hem de maaş alacak

Burhan Sili: Öğrenciler otellerde hem eğitim görecek hem de maaş alacak

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Mesleki Eğitim Programı ile lise düzeyindeki öğrencilerin hem otellerde eğitim göreceğini hem de maaş alacağını açıkladı.  


Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) üye otel yöneticilerine Kaila Beach Otel’de sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumda Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Mesleki Eğitim Programı (MESEP) tanıtımı yapıldı. Bu programda teorik eğitim görecek olan öğrencilerin pratik eğitimlerinin işletmelerde görülmesinin şartları anlatıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “ALTİD üyeleri için bilgilendirici eğitim ve toplantılarımız devam ediyor. Bugün 34 alan ve 184 meslek dalını kapsayan lise seviyesindeki eğitim programı anlatıldı. Bu programda okuyan öğrenciler aynı zamanda tesislerimizde pratiklerini geliştirerek maaş da alabilecekler. Öğrencilerimize kapılarını açan sektör temsilcilerimize de Devlet katkıları sunuluyor” dedi.

Öğrenciler eğitimleri sonunda Mesleki Eğitim Programı Diploması, Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi (İşyeri Açma Belgesi), Uluslararası geçerliliğe sahip Europass sertifika ekine sahip olabiliyorlar.



Bu Haber 31.05.2023 - 16:19:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.