Burhan Sili: Corendon Alanya’ya 150 bin turist getirecek

Burhan Sili: Corendon Alanya’ya 150 bin turist getirecek

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Corendon’un Alanya operasyonlarını 12 aya uzatması hakkında değerlendirmede bulundu.  


Corendon Travel, 2024 yılının Şubat ayından itibaren Antalya'nın Alanya ilçesine 12 ay boyunca turist getireceğini açıkladı. 2024 yılının Nisan ayı itibariyle de Hollanda, Belçika ve Danimarka'dan ek seferlerle haftalık uçuş sayısını artıracak Corendon'un tüm bu uçuşları grup çatısı altındaki havayolu şirketi Corendon Airlines ile gerçekleştireceği belirtildi.

Corandon’un operasyonları hakkında düzenlediği bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili "Corendon 24 yıllık bir şirket ve Alanya'ya ciddi operasyonlar yürütüyor. Şu anda haftalık 7 uçakları inmekte ve önümüzdeki sene itibarıyla da Alanya Gazipaşa Havalimanı'nı merkez yaparak toplamda sezon boyunca, kış da dahil olmak üzere 150 bin yolcu planlamaları var. Ümit ediyoruz ki bu daha da artacak. Corendon, Hollanda'dan çıkan bir şirket ama şu anda Belçika ve Danimarka'da da operasyon gerçekleştiriyor ve Türkiye turizminin ihtiyacı olan uçak koltuğuna ciddi destek veren bir şirket. Dolayısıyla bugün burada yaptığımız toplantıda önümüzdeki kış döneminde hem sezonun canlandırılması anlamında hem kapalı otellerimizin sayısını azaltma anlamında hem de şehrimize ekonomik katkı sağlaması anlamında ciddi bir görüşme gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 03.08.2023 - 08:57:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.