Burhan Silahtaroğlu hayatını kaybetti

Burhan Silahtaroğlu hayatını kaybetti

Silahtaroğlu Holding’in kurucusu Burhan Silahtaroğlu hayatını kaybetti.


Manifaturacılıkla başladığı ticaret yaşamında, büyük turizm yartırımlarına imza atan Burhan Silahtaroğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. 1932 yılında Erzurum’da doğan Burhan Silahtaroğlu, 1980’lerin başında turizm sektörüne yönelik ilk yatırımını yaptı, 1983’te ilk tesisi Robinson Çamyuva’yı açan Silahtaroğlu, daha sonra Pamfilya (Alanya), Kapadokya Lodge ve Lykia World (Fethiye) ve son olarak Antalya’daki Lykia World Links Golf’ü açmıştı.

2013 yılının Eylül ayında kısa yaşam öyküsünü Turizmden Portreler’e anlatan Burhan Silahtaroğlu, ‘Nasıl iyi bir turizmci olunur’ sorumuza şu yanıtı vermişti:

“İyi bir turizmcinin göstergesi nedir? Ya çok para kazanır ya da güzel eserler ortaya koyar. Çok para kazanmak isterseniz, asgari yatırımla asgari masrafla, mümkün olduğunca ucuz satacaksınız. Ben bunu yapamadım. Ben gittiğim yere layık olmaya çalıştım. Ancak Robinson’dan aldığım fiyatı sonra alamadım. Çünkü öyle ucuza veriyorlar ki…

Onun için Türkiye’de turizm felsefesini ortaya çıkaracak bir turizm stratejisi belirlenirse, iyi turizm yapılır. Çünkü ucuzun daha ucuzu var. Marka olmak lazım. Sırf otelle bitmiyor, etrafını da canlandırmak lazım. Bir enstitü kurmak lazım. Turizmi bir kompleks olarak ele almak lazım. Yapılacak çok şey var bu sektör adına… Umarım turizm sektörü, hak ettiği yere gelecektir.”

Burhan Silahtaroğlu’nun cenazesi, 20 Ocak pazartesi günü (bugün), Karacaahmet Şakir’in Cami’nde kılınacak öğle namazının ardından, Karacaahmet aile mezarlığında toprağa verilecek.

TurizmGüncel olarak Burhan Silahtaroğlu’na rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.



Bu Haber 20.01.2020 - 08:14:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.