Burak Kaya: Kimsenin TYD'yi kendi tekeline almasına izin vermeyin

Burak Kaya: Kimsenin TYD'yi kendi tekeline almasına izin vermeyin
Turizm Yatırımcıları Derneği'nin 14'üncü genel kurulu, çekişmeye sahne oluyor. Oya Narin'in ardından üyelere seslenen Burak Kaya, projelerini anlattı.



TurizmGüncel


Siyasi ve ekonomik krizlerin sektörü ciddi şekilde etkilediğini ifade eden Burak Kaya, ''Bütün bu olumsuzluklara rağmen karamsarlığa düşmeyeceğiz. Bunların geçici olduğunu unutmamalıyız. Fiyat-kalite dengesi ve tesislerimizin kalitesi nedeniyle turistler bizi tercih etmeye devam edecek. Bizim için asıl tehlike bu avantajlarımızı kaybetmek.'' dedi.

Burak Kaya, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

''Böyle bir dönemde TYD başkanı olmak daha büyük sorumluluk gerektiriyor. Bu dönemde devletle tam koordinasyon içinde turizmcinin yükünü hafifletmeyi konuşmamız gerekiyor. Yaşadığımız bürokratik sorunları TYD çatısı altında daha etkin ve gür bir sesle dillendirmeliyiz.

Otelci arkadaşlarımın sorunlarını birebir yaşadığım için çözümünde etkili olacağımı biliyorum. Sahildeki otelci ile şehirdeki otellerin sorunları farklı. Biz otelciliğin tüm dallarında faaliyet gösteriyoruz. Bu nedenle her iki taraftaki sorunları da biliyoruz. Kadromuz genç ve turizmde üstün başarı göstermiş duayen isimlerden oluşmaktadır.

Burada bireysel olarak yaşadığımız sorunların TYD çatısı altında dile getirilmesi gerekiyor. Çalışmaların tek çatı altında toplanması gerekiyor. Başkan seçilirsem, tüm üyelerin katılacağı periyodik toplantılar yapacak, sorunları dinleyecek, çözüm için adım atacağım.

Derneğe katılımda azalmalar söz konusu. Üye sayısını arttıracak, diğer turizm dernekleri ile de birlikte çalışacağız. Rezervasyon portalının tüm hava yollarına açılmasını sağlayacağız. Bu şekilde, turizm portalının her kesime daha fazla katkı sağlayacağı görüşündeyiz. Yönetimimizde yer alan turizmciler, yatırımlarda çok büyük bir ağırlığa sahip. Dernek kurulurken de o dönemin öncü turizmcileri vardı. Aynı şekilde bugün de öncü yatırımcıları seçmenizi istiyorum.

Turizm sektörünün dışında gelen insanlar değiliz. Bu derneği kimsenin kendi tekeline almasına izin vermemenizi istiyorum.''

Burak Kaya'nın Yönetim Kurulu listesi

Burak Kaya (Kaya Holding)
Hakan Ateş (Denizbank)
Fettah Tamince (Rixos Hotels)
İsmet Güral (Heriş Seramik ve Turizm)
Cemil Uğurlu (Çalışkan Kardeşler)
Hande Tibuk (Net Holding)
Reha Arar (Net Holding)
Ferzan Çelikkanat (Er Yatırım)
Ece Tonbul (Paloma Otelleri)
Ali Özdoğan (Özkar Sanayi ve Ticaret)
Osman Ömür Tan (Finansbank)
Prof. Dr. İbrahim Birkan (Atılım Üniversitesi)
Sami Türkay (Kaya Holding)



Bu Haber 29.03.2017 - 15:43:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.