'Çok taksitli yurt dışı turları insanları özendiriyordu'

'Çok taksitli yurt dışı turları insanları özendiriyordu'

Yurt dışı seyahat harcamalarında kredi kartı taksit sayısının 6'dan 3'e düşürülmesi, otelciler tarafından memnuniyetle karşılandı.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yurt dışı seyahat harcamalarında taksit sayısını 6'dan 3'e düşürmesine Egeli otelcilerden destek geldi. Otelciler, taksit sınırlamasının seyahatlerde rağbetin yurt içi turlara yönelmesi için yapıldığı düşüncesinde.

'Ege'ye, Akdeniz'e inmemiş taksitlendirme sayesinde yurt dışına gidiyor'

Sözcü gazetesinden Murat Sarıipek'e konuşan GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Herhalde iç pazarı kuvvetlendirmek için böyle bir karar alınmış olmalı. Döviz yurt içinde kalıp herkes kazansın diye bir sınırlandırma getirilmiş. Aslına bakarsan çok da yanlış bir şey değil diye düşünüyorum. Çok taksitli yurt dışı turları insanlarımızı özendiriyordu. Daha Ege'ye gelmemiş, Akdeniz'e inmemiş taksitlendirme sayesinde bir sürü insan yurt dışına gidiyor. Ekonomik dar boğazdan geçiyoruz. Biz Türk insanı olarak taksit sayısı fazla olan şeylere aniden ilgimiz artıyor. Örneğin evine ekmek götürmekte zorlanan insanlar taksit sayısı fazla diye cep telefonlarımızı daha eskimeden değiştiriyor, bu da öyle bir şey. Bazı konularda yol gösterici olmak adına taksitlerde sınırlandırma olmalı” dedi.

''İç pazar canlanır''

Muğla Dalyan Turizm Otelciler Platformu yöneticisi turizmci Ali Mürşit Yağmur da iç pazarın güçleneceği düşüncesinde. Yağmur “Misafirin yurt içinde tatil yapması için yapılan bir uygulama. Yurt içi yurt dışı tatil paketlerinde ödemeler yüzde 70-80 kredi kartı ile yapılıyor. Bu nedenle caydırıcılık sağlar. Bildiğim kadarıyla yurt içi turlarda taksit sayısı artırıldı. Şimdi düşünün yurt dışına 3, yurt içine 6- 9 ya da 12 taksitle mi tatile gidersiniz? Tabii ki tercih fazla taksit olan parkurda olur. İç pazarın canlanması isteniyor bence” diye konuştu.



Bu Haber 14.01.2020 - 09:48:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ayşen Kavdır 20.01.2020 - 10:16

    Yurt içine fiyatlar çok fahiş oldugu için gidemiyorduk yurt dışı ucuzdu siz bu fiyatlarla çok yerli turist beklersiniz

  • Mehmet Güneli 14.01.2020 - 03:42

    Sayın Getob Başkanı turizmi sadece siz yapmıyorsunuz. Turizm meslek örgütleri ve STK'lar bütüncül bir bakış açısına sahip olmadıkları sürece sektörde ne problemler çözülür ne de birlik olur; sadece günü kurtarırlar.

  • tatilci 14.01.2020 - 12:44

    ege akdeniz otelleri sezonda yer bulunabiliyormu ki ? hadi bulduk fiyatlar faiş :) otellerin % kaç odalamaları yerli turiste ayırıyor ? :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.