Bugün her türlü mekanda turistlere içki servisi yasak
Yüksek Seçim Kurulu'nun 7 Haziran Genel Seçimleri için getirdiği 'alkollü içki' yasağında yerli-yabancı ayrımı yapılmadı.
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği tarafından üye işletmelere gönderilen yazıda, YSK'nın kararı doğrultusunda seçim günü işletmelerde içki servisi yapılmayacağı kaydedildi. Pazar günü 06.00-24.00 saatleri arasını kapsayan içki yasağı konusunda, yerli-yabancı ayrımı bulunmuyor.
25 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararında, içki yasağı ile ilgili şunlar belirtiliyor:
a) Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit
alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesinin yasak olduğuna,
2- Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi
eğlence yerlerinin kapalı kalacağına, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek
verilebileceğine,…"
Birlik tarafından işletmelere gönderilen yazıda, daha önceki yıllarda YSK'nın söz konusu yasakların tamamını ya da bir kısmını daha erken kaldırdığı, bu nedenle işletmelerin konuyu basın yoluyla takip etmesinin yararlı olacağı da ifade edildi.
Bu Haber 06.06.2015 - 12:53:32 tarihinde eklendi.