Borsa Restaurant iddiaları için Firuz Bağlıkaya ne dedi?

Borsa Restaurant iddiaları için Firuz Bağlıkaya ne dedi?

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nın içinde bulunan Borsa Restaurant’ının TÜRSAB’ın ödeme güçlüğü çekmesi nedeniyle kapanacağını yazdı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise konuya ilişkin farklı bir değerlendime yaptı.


Borsa Restaurant’ın işletmecisi Rasim Özkanca ile yaptığı diyaloğu yazan Sabah yazarı Hıncal Uluç, ‘’TÜRSAB son yıllarda ödeme yapamaz olmuş. Borç milyonu aşmış. Oturup anlaşmışlar.. Borcu yeniden yapılandırmış, takside bağlamışlar.. Onu da ödememiş TÜRSAB...’’ ifadelerinin ardından Özkanca’nın, "Alacağımı alamıyor, buna karşılık bütün gala, uluslararası kongre ve benzerlerine servis yapmaya devam ediyorum. Buna tahammül edemez duruma geldim" dediğini belirtti. Uluç yazısında ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un konuya el koyduğunu, Özkanca’ya ‘benden haber almadan kapatmayın’ dediğini de yazdı.

Firuz Bağlıkaya’dan açıklamada

Konuyla ilgili TurizmGüncel’e açıklama yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Borsa’nın mekanı kendi isteğiyle tahliye etmek istediğini belirtti. TÜRSAB’ın ve UKTAŞ’ın mali durumunun herkes tarafından bilindiğini kaydeden Bağlıkaya, ‘’TÜRSAB mali sıkıntı içinde ve UKTAŞ’taki borçlarını ödeyemiyor. Öte tarafan Borsa’yla ilgili borçları yapılandırdık ve bir plan dahilinde ödüyorduk. Ancak kendileri çıkmak istedi. Galaport’ta yer açacaklarını ve konsantrasyonlarını oraya vereceklerini söylediler. Sanırım mekana kimse talip olmaz diye bekliyorlardı. Bir anda 10 tane talipli birden çıkınca paniğe kapılıp yazı yazdırıyorlar’’ dedi.

‘’Bakanlık öncelikle bunlarla ilgilensin’’

Uluç’un yazısında bahsettiği, ‘’Bakan Ersoy olaya el koyacak’’ ifadesiyle ilgili sorumuza da yanıt veren Bağlıkaya, ‘’TÜRSAB ile ilgili onlarca sorun dururken sıra Borsa Restaurant’a mı geldi. TÜRSAB’ın gelir getirici işleri elinden alındı, Bakanlığın bunlarla ilgilenmesi gerekirdi. Libya ve Irak vizesi işi elimizden alındı. Biz oradan gelen parayla 4-5 ayda TÜRSAB’ın eski döneminden kalma borçların 30 milyon lirasını ödedik. Ancak bu iki ülkeye vize işinde TÜRSAB’ın kotasını sıfırladılar, özel şirketlerin kotasını arttırdılar. Cer Modern’i elimizden alıyorlar. Bakanlığımızın öncelikle bu konularla ilgilenmesi gerekir.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 14.11.2019 - 14:01:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.