Boris Johnson’un kararı British Airways CEO’sunu kızdırdı

Boris Johnson’un kararı British Airways CEO’sunu kızdırdı
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'ye giden ziyaretçilerin 14 gün karantinada tutulacağını açıkladı. Kararı değerlendiren IAG CEO'su Willie Walsh, ''Ekonomiyi yürütmek istediğinize emin misiniz?'' diye sordu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, uçuşların başlamasının ardından İngiltere'ye gidecek yolcuların 14 gün karantinada tutulacağını açıkladı. Johnson'un açıklaması seyahat sektöründe tepki yarattı.

British Airways'i de bünyesinde barındıran International Airlines Group'un (IAG) CEO'su Willie Walsh, karara tepki göstererek, ''Hükümetin ekonomiyi devam ettirip konusunda ciddi olup olmadığını merak ediyorum.'' dedi.

Karar krizi daha da derinleştirecek

14 gün karantina kararının havacılık sektöründeki krizi daha da kötü hale getirceğini kaydeden Willie Walsh, ''Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık. Endüstri en ağır krizi yaşıyor. Temmuz ayında uçuşları önemli ölçüde artırmayı planlıyorduk. Başbakanın açıklamasının ardından bu plan gözden geçirmek zorundayız.'' ifadelerini kullandı.

Temmuz ayı kapasitemiz minimuma inecek

Karantina uygulaması döneminde ne tür bir programla faaliyet gösterecekleri konusunda bi şey söylemek için erken olduğunu söyleyen Walsh, ''Eğer hükümet ekonomiyi yeniden harekete geçirme konusunda ciddiyse, bu karantinayı uygulayacağını sanmıyorum. Alına. karar şu anki ya da haziran ayındaki durumu çok etkilemeyecek. Ancak temmuz ayındaki kapasitemiz minimuma inecek.'' dedi.



Bu Haber 11.05.2020 - 14:39:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.