Boris Johnson yineledi: Tatile çıkmak yasadışı!

Boris Johnson yineledi: Tatile çıkmak yasadışı!

Ülke genelinde tam kapanmaya gitmekten kaçınan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tatile çıkmanın yasadışı olduğunu yineledi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın hem seyahati yasadışı ilan edip hem de tam kapanmadan uzak durması eleştirilere neden oldu. Genel kapanma çağrılarına rağmen uluslararası uçuşlara kısmi yasak getiren ve seyahate çıkmayı yasadışı ilan eden Johnson, dünyadaki en sıkı seyahat rejimini uyguladıklarını ileri sürdü.

‘’Başbakan, SAGE’nin tavsiyesine neden uymadı?’’

Başbakan Boris Johnson ile görüşen muhalefet lideri Keir Starmer, “Hükümetin Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE), iki hafta önce tüm sınırların kapatılması veya tüm gelenler için sıkı karantina uygulanması durumunda yeni vakaların ve mutasyonu virüsün yayılmasının önlenebileceğini açıkladı. Peki, Başbakan yeni varyantların gelmesini engelleyecek şeyleri neden yapmadı?'' diye sordu.

‘’Tatile gitmek ve kırmızı listedeki ülkelere seyahat etmek yasadışı’’

Boris Johnson ise SAGE'nin tam kapanma önermediğini ileri sürdü. Şu anda tatile gitmenin ve kırmızı listedeki ülkelere seyahat etmenin yasadışı olduğunu yineleyen Boris Johnson, kırmızı listedeki ülkelerden gelenlerin otellerde zorunlu karantinaya alınması planı üzerinde de çalışıldığını ifade etti. İngiltere'yi tamamen kapatmanın akıllıca olmadığını savunan Johnson, ''Olması gereken şey, dünyadaki en sıkı seyahat kurallarını uygulamaya ve insanları aşılamaya devam etmek.'' dedi.



Bu Haber 04.02.2021 - 10:31:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.