Rezervasyon devinden Rusya pazarı analizi

Rezervasyon devinden Rusya pazarı analizi
Dünyanın önde gelen online rezervasyon portallarından Booking.com, Rusya arama verilerinden yola çıkarak Rusya pazarındaki seyahatçilerin eğilimlerini analiz etti.

Booking.com, Rusya'da halkın son iki ayda yaptığı otel aramalarından yola çıkarak ülkede öne çıkan seyahat eğilimlerini analiz etti. Farklı kategorilerden 100 bin otelin yer aldığı listedeki otellerin yüzde 51'inin Rusya'daki otellerden oluştuğu belirtildi. Söz konusu oran geçtiğimiz yıl yüzde 33 olarak belirlenmişti.

Sputnik'te yer alan habere göre, mart ayının başından bu yana, St.Petersburg, Moskova, Soçi, Anapa ve Gelendcik, Rus turistlerin bir sonraki seyahatleri için en fazla tercih ettikleri yerler arasında yer aldı. Ayrıca, Mart ve Nisan 2020'de St. Petersburg (ikinci sırada) ve Moskova’nın (dördüncü) dünyanın dört bir yanındaki turistler arasında en çok arzu edilen beş destinasyona girmesi de dikkat çekti.

Rusların en çok hayalini kurduğu yabancı şehirler arasında plaj kentlerinin yanı sıra, büyük kültür merkezleri de listenin üst sıralarında yer alıyor. İstanbul listenin ilk sırasında yer alırken onu Dubai (BAE), Prag (Çek Cumhuriyeti), Tiflis (Gürcistan), Ubud (Bali), Paris (Fransa), Roma (İtalya) ve Barselona (İspanya) izliyor.

Öte taraftan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya vatandaşlarına tatile yurt dışına gitmelerini tavsiye etmediğini söyledi. Mişustin vatandaşlardan tatillerini ülke içinde geçirmelerini istedi.

Rus Başbakan 'ülkenizde tatil yapın' dedi

Başbakan, “Koronavirüsün dış ülkelere yapılan seyahatten geldiğini hatırlıyoruz, bu nedenle turistik amaçlarla yurt dışına gitmekten kaçınılmasının doğru olacağını düşünüyoruz” dedi.

Mişustin, tatil bölgelerinde yeniden virüs kapmamanın garantisini kimsenin veremeyeceğini belirtti.

Başbakan, koronavirüs salgını ile mücadelenin başarıyla devam ettiğini, Rusya’da ikinci dalga tehlikesinin yaşanması ihtimalini bertaraf etmeleri gerektiğini söyledi.



Bu Haber 26.05.2020 - 08:29:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.