Bölge savaşın eşiğinde, İran ABD üslerini vurdu

Bölge savaşın eşiğinde, İran ABD üslerini vurdu
İran, ABD'nin Irak'ta gerçekleştirdiği infaza Irak'ta karşılık verdi. Ülkedeki bir ABD üssü İran füzeleri ile vuruldu.

TurizmGüncel – Dış Haberler

ABD'nin İranlı general Kasım Süleymani'nin de aralarında bulunduğu İranlı ve Iraklı üst düzey komutanları Irak'ta drone saldırısı ile infaz etmesinin ardından saldırıya cevap verecğini açıklayan İran, gece yarısı ABD'nin Irak'ta bulunan bir askeri üssüne füzelerle saldırı düzenledi.

İran devlet televizyonunun bildirdiğine göre İran, Irak'ın Enbar bölgesindeki Ayn el-Ased üssünü onlarca füzeyle vurdu. İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, saldırının Süleymani suikastine yanıt olduğu belirtildi. Devrim Muhafızlarının açıklamasında, ''Ülkesinde ABD üsleri bulunduran ABD'nin tüm müttefiklerini uyarıyoruz. Bu üslerden İran'a herhangi bir saldırı olması durumunda, saldırının başlangıç noktası hedef alınacaktır.'' denildi.

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ise, saldırının İran'ın kendini savunma kapsamında yapıldığını, savaşı tırmandırmak istemediklerini açıkladı.

Saldırıyı doğrulayan Pentagon, Başkan Donald Trump'ın saldırıyla ilgili olarak bilgilendirildiğini ve durumu yakından izlendiğini açıkladı.

Trump ise Twitter hesabından yeniden İran'ı tehdit etti. Trump açıklamasında, ''Her şey yolunda. Irak'taki iki üsse İran'dan füzeler atıldı. Kayıp ve hasar belirleme konusunda çalışmalar devam ediyor. Dünyanın en güçlü ve en iyi donanımlı ordusun sahibiz. Yarın sabah bir açıklama yapacağız.'' dedi.



Bu Haber 08.01.2020 - 08:34:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.