Parayı güvenliğin önüne koymakla suçlanıyor

Parayı güvenliğin önüne koymakla suçlanıyor

737 Max serisi uçakların peş peşe yaptığı ölümcül kazalar sonrası eleştirilerin hedefinde olan Boeing CEO'su Dennis Muilenburg, parayı güvenliğin önüne koymakla suçlanıyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Malezya'da ve Etiyopya'da yaşana Boeing 737 Max kazaları sonrası eleştiri oklarının yöneldiği CEO Dennis Muilenburg, güvenliği geri plana iterek kar etmeyi öncelemekle suçlanıyor.

Muilenburg hata yaptığını kabul etti

Washington'da bir senato duruşmasında sorgulanan Dennis Muilenburg'in, hatalar yaptığını kabul ettiği belirtiliyor. İki kazada hayatını kaybeden 346 kişinin yakınları ile yüz yüze gelen Dennis Muilenburg, milletvekilleri tarafından 737 Max uçaklarının uçuş kontrol sistemlerindeki (MCAS) sorundan kazalardan önce haberdar olmakla suçlandı.

Senatör Roger Wicker, 737 Max'ların sertifikalandırıldığı 2016 yılında pilotlardan gelen MCAS sorununa ilişkin mesajların, yönetim tarafından 'rahatsız edici bir saygısızlık ve rahatlıkla' gözardı edildiğini söyledi.

‘Uçan tabut yaptınız’

Senatör Richard Blumenthal ise, sertifikalandırma sürecinde Boeing'in hızlı hareket ettiğini ve söz konusu hatayı kasıtlı olarak gizlediğini ileri sürdü. Pilotların yanıltıldığını ifade eden Blumenthal, aslında Boeing'in 'uçan bir tabut' yaptığını söyledi.



Bu Haber 30.10.2019 - 11:49:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.