Bodrum'daki tartışmalı arazinin yeni sahibi TurizmGüncel'e konuştu

Bodrum'daki tartışmalı arazinin yeni sahibi TurizmGüncel'e konuştu
Bodrum Pina Yarımadası'ndaki olaylı arsayı MNG'den alan Çankırı İnşaat, 2012'de La Blanche İsland Güvercinlik Otel adıyla yeni bir tesis yapacak. Şirketin Proje Müdürü, MNG zamanında doldurulan alanı kaldıracaklarını açıkladı


TurizmGüncel

2008 yılında kaçak kıyı dolgusuyla gündeme gelen Bodrum Pina Yarımadası'nda yapılacak olan otel inşaatı yeniden başlatıldı. Kadir Çankırı'ya ait Çankırı İnşaat, MNG'den hisseleri devraldı ve 2012’de 5 yıldızlı La Blanche Island Güvercinlik Oteli’ni hizmete açmak için harekete geçti.

Tartışmalı arazide yükselen otelin proje müdürü inşaat mühendisi Cüneyt Sağıroğlu, TurizmGüncel'e konuştu.

Otel inşaat alanının tahsisli bir arazi olduğunu anımsatan Sağıroğlu, şunları söyledi:

"MNG zamanında bu alana yapılan ve çevrecilerin tepkisine neden olan bir dolgu alan vardı. Bu alan, bizim mülkiyet sınırlarımızın dışında kalıyor. Bu alanın kalkması gerekiyordu. Bu dolgulu alanı kaldıracağız. Zaten kendi sınırlarımızın dışında birşey yapma imkanımız yok. Bizim o sahille hiçbir işimiz yoktur.

80 dönümlük ormanlık arazide yasal olarak 16.000 metrekare inşaat hakkımız var. İnşaatımız 5 yıldızlı ve 500 odalı olacak. Biz ana bloğu 7.500 metrekareye yapacağız. Arazide bulunacak diğer yapılar seyyar olacak. Yani Kültür ve ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı projenin dışına adım atmayacağız."

İNŞAAT MALİYETİ 40 MİLYON DOLAR CİVARINDA OLACAK


“Biz şu ana kadar basında yer aldığı gibi ağaç falan kesmedik. Ancak onaylanan projedeki yerleşke için gerekli görülen ve Muğla Orman Müdürlüğü’nün markaladığı ağaçlar orman personeli tarafından kesilecek. Buraya zaten binlerce ağaç dikip, yeşillendireceğiz. Sanıyorum inşaat maliyeti bize 40 milyon dolar civarında olacak."



Bu Haber 23.11.2011 - 12:53:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.