Bodrum’da yüzlerce turist sokakta kaldı

Bodrum’da yüzlerce turist sokakta kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ÇED raporu olmayan ve eksik belgelerle turizm sezonunu açan 4 yıldızlı otelin mühürlenmesiyle yüzlerce turist sokakta kaldı.


Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesindeki 4 yıldızlı otele rezervasyon yaptırarak giriş yapmak isteyen yaklaşık 300 turist sokakta kaldı. Otele gelen ancak otelin zabıta ve polisler tarafından mühürleneceği için odalarına alınmayan turistler şok geçirdi.

Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesinin ise eksik evrak nedeniyle mühürleme kararı aldığı ve otel yöneticilerine haftalar önceden turist kabul edemeyeceklerine dair tebliğ edilmesine rağmen, otele müşteri kabul edilmesi ile yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre, otelin kapısında bavulları ile yaklaşık 5-6 saat bekleyen ve aralarında Türk, Rus, Ukrayna ve Danimarkalı turistlerin olduğu grup ile otel yöneticileri arasında sert tartışmalar çıktı

Bazı turistler taksilerle bazı turistler ise acentelerin temin ettiği otobüslerle başka otellere gönderildi. 43 derece sıcak altında bekleyen turistler ise internetten rezervasyon yaptırmanın işkencesini çektiklerini belirterek tepki gösterdiler.



Bu Haber 27.07.2022 - 11:55:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • koca kış yasal zorunluluklarını yapmadın

    Murat Atsever 27.07.2022 - 03:31

    şimdi de yaz ortasında otel kapanır mı diyorsun... kaç kişiye ve işletmeye tedarikçiye para borcu var... bu grubun işletme belgesinin elinden alınması ve ortaklık yapısında adı geçenlerin turizm ve otelcilikten men edilmesi gerekir.

  • Sezon Ortası Olacak İşmi

    Mert Yazan 27.07.2022 - 12:43

    Sezonun tam orta yerinde turistleri sokakta bırakarak turizme büyük hizmet veren kurumları kutluyorum.İki ay beklemeyerek çevreye büyük fayda sağladılar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.