Bodrum’da 1,1 milyon metrekare arazi imara açılıyor

Bodrum’da 1,1 milyon metrekare arazi imara açılıyor
Bodrum’un Ortakent Mahallesindeki 1,1 milyon metrekarelik hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla imara açılması bölgede tepkilere neden oldu. CHP Milletvekili Ali Öztunç, ‘’Dünya pandemi ile uğraşırken birileri rant uğraşıyor’’ derken, Bodrum Belediyesi de yürütmenin durdurulması amacıyla Danıştay’a dava açtı.


Ortakent’te imara açılan hazine arazini incelemek üzere Bodrum'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'a, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve Belediye Meclis Üyeleri ile partilileri eşlik etti.

Ali Öztünç: Gözlerini sahillere dikmişler

Bodrum’un Ortakent Mahallesinde 1 milyon 102 bin metrekarelik hazine arazisi Cumhurbaşkanlığı kararıyla imara açıldı. Bölgeyi yerinde incelediklerini belirten CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç,’’Denize kıyısı olan Ortakent'in 10'da biri büyüklüğünde bir arazi. Ne olacakmış burası? Otel, konut, ticaret alanı olacakmış. Bu alanın tamamı 3. derece sit alanı ve alanın tamamı mera olarak geçiyor. Rahmetli Bülent Ecevit 2001 yılında burayı meraya çevirmiş. Bu memleketin sahilleri AK Parti’den çektiğini hiç kimseden çekmedi. Gözlerini sahillere dikmişler, işleri talan, işleri rant." eleştirisinde bulundu.

ortakent1

‘’Katarlılara satılacak’’

Bahse konu arazinin paravan şirketler aracılılığıyla Katarlılara satılacağını ileri süren Ali Öztunç, ‘’Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Buralar milletin malı, bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Milletin malını özelleştirmeye açıp satabilir misin? Ne hakla yapacaksın bunu? Buna direneceğiz, buna izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bodrum Belediyesi Danıştay’a dava açtı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı bulunan ve yüzölçümü toplamı 1.102.309,61 metrekare olan araziye ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan plan değişikliklerinin 5 Ekim 2020 tarihinde askıdan inerek yürürlüğe girmesinin ardından hukuki mücadelenin başlatıldığını söyledi. Aras da, 6 Ekim 2020 tarihinde Danıştay nezdinde yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle dava açıldığını kaydetti.

ortaent2

Ahmet Aras: Bodrum’un sorunlarını daha da arttırır

Bölgenin imara açılmasının Bodrum’un sorunlarını daha da arttıracağına işaret eden Ahmet Aras, "Su, altyapı, trafik, çevre ve deniz kirliliği problemleri olan bir kentte hala daha imar planlarında bile konu edilmeyen bir alanı imara açarak yeni altyapı ve nüfus sorunlarına yol açıyorsanız bir problem var demektir. Bodrum halkı bunu istemiyor. İktidar bazı bölgelerde yeşil alanlar yaparak millete kazandırıyor biz de bu bölgenin park haline getirilerek halkın kullanımına açılmasını istiyoruz. "

Bodrum'un bir rant alanı olarak değil korunacak bir dünya mirası olarak görülmesi gerektiğini yineleyen Başkan Aras, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkan planlara dün itibariyle itiraz edilerek dava açıldığını hatırlattı ve kentteki tüm STK’ların bu mücadeleye destek vermesini istedi.



Bu Haber 08.10.2020 - 10:36:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.