BIC Angel Investments’ten 2015’in ilk yatırımı ödüllü girişime

BIC Angel Investments’ten 2015’in ilk yatırımı ödüllü girişime
Melek yatırım ağı BIC Angel Investments, 2015 yılının ilk yatırımını 500 bin TL ile Temizlikyolda.com’a yaptı. Temizlikyolda.com Türkiye’de büyümenin yanı sıra yurtdışına da açılarak uluslararası bir oyuncu olmayı hedefliyor. Temizlikyolda.com’un yer aldığı hizmet kategorilerinde 7 milyar TL’ye ulaşan temizlik pazarının yaklaşık 3 milyar lirası kayıt dışında yer alıyor.


Türk Telekom’un Girişimleri Hızlandırma programı PİLOTT’a seçilen ve  PİLOTT Girişimcilik Zirve’sinde en değerli ilk üç girişim arasında yer alan, Webrazzi Ödülleri’nde ‘Yılın Yeni Web Girişimi’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen Temizlikyolda.com gelişimine devam ediyor. Ocak 2014 yılında kurulan, kullanıcıların tüm temizlik ihtiyaçlarını karşılayan Temizlikyolda.com bugüne kadar 15 bin üyeye ve 10 bin siparişe ulaştı. Toplamda bir milyon liranın üzerinde bir sipariş hacmi yaratan Temizlikyolda.com Türkiye’de 8 ilde ve Kıbrıs’ta hizmet veriyor. 

1 MİLYONA  YAKIN 'GÜNDELİKÇİ' VAR
 
Temizlikyolda.com’un yer aldığı hizmet kategorilerinde 7 milyar TL’ye ulaşan temizlik pazarının yaklaşık 3 milyar lirası kayıt dışı ekonomi yaratan ve sigortasız çalıştırılan ev işçilerine ait. Sayıları 1 milyona yaklaşan ve ‘gündelikçi’ diye tabir edilen bu kişilerin birçoğu her yıl mesleki yetersizlik ve eğitimsizlikten kaynaklı çok ağır yaralanmalar ve ölümle sonuçlanan vakalarla anılıyor. Temizlikyolda.com hem bu acı vakaları profesyonel ve eğitimli bir şekilde çözüme kavuşturmayı hedefliyor hem de her yıl yaklaşık üç milyar TL’ye ulaşan kayıt dışında kalan ekonominin kayıt altına alınmasına destek oluyor.
 
TEMİZLİĞİN ONLİNE ADRESİ
 
Temizlikyolda.com’a 500 bin TL’lik yatırım gerçekleştiren BIC Angel Investments’ın yatırımcıları arasında Joachim Behrendt, Çağlar Karataş, Ralf Rıfat Ruso, Ali Çebi, Meltem Özçelebi, Simla Özbay, Mehmet Onarcan, Ömer Erkmen ve Engin Frayman yer alıyor.Temizlikyolda.com’u, bir melek yatırımcının sahip olmasını istediği bütün özelliklerin bir araya geldiği bir proje olarak tanımlayan Joachim Behrendt, BIC Angel Investments olarak gerçekleştirdikleri yatırımdan heyecan duyduklarını dile getirdi. Türkiye'de online olarak hizmet satın almanın hızla arttığına dikkat çeken Behrendt, Türkiye’de temizlik sektörünün oldukça büyük olduğunu da ekledi.
 
HEDEF, TEMİZLİK HİZMETLERİ DENİLİNCE AKLA GELEN İLK MARKA OLMAK
 
Temizlikyolda.com’u 2014’te kurduklarını söyleyen Hakan Kibar, bir senelik süre içerisinde çok önemli bir büyüme gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Türkiye'de sadece kuru temizleme sektörünün yıllık 500 milyon Euro olduğunu, ev temizliği ve halı yıkama pazarları gibi diğer temizlik kategorileri de dahil olduğunda toplamda Türkiye genelinde yıllık 7 milyar liranın üzerinde bir pazar oluştuğunu belirten Kibar, sektörün her geçen sene hızla büyüdüğünü kaydetti. Aldıkları yeni yatırım ile öncelikle yerel ölçekte yaygınlaşmayı hedeflediklerini söyleyen Hakan Kibar, Türkiye çapında markalaşarak, Türkiye’de “temizlik hizmetleri” denilince akla ilk gelen marka olmayı hedeflediklerini belirtti.
 


Bu Haber 03.02.2015 - 10:49:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.