Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı

Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak’ın yerine Lütfi Elvan atandı.

 


Instagram üzerinden istifasını duyuran Hazine ve Maliye Bakanı, Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yerine yeni atama yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Albayrak’ın yerine Lürfi Elvan atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararında “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfi Elvan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü ve106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Hükümet, Berat Albayrak’ın istifasının üzerinden 27 saat geçtikten sonra istifanın Erdoğan tarafından kabul edildiğini açıklamıştı.

Lütfi Elvan kimdir?

23 ve 24. Dönemde Karaman, 25. Dönemde Antalya ve 26. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. 64. Hükûmette Başbakan Yardımcısı ve 65. Hükûmette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı.

Hali hazırda AKP Mersin Milletvekili olan Lütfi Elvan, TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu.



Bu Haber 10.11.2020 - 07:57:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.