B&B Hotels 700'üncü otelini açtı, 2030 hedefi 3 bin tesis

B&B Hotels 700'üncü otelini açtı, 2030 hedefi 3 bin tesis

Fransa merkezli otel zinciri B&B Hotels, 2023'te 700 tesis sayısına ulaştı. Şirket, 2030'da 3 bin otele ulaşması hedefliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Avrupa'nın 16 ülkesinde faaliyet gösteren B&B Hotels 700'üncü otelini Portekiz'in Guimarães bölgesinde açtı. Kullanılan ahşap ve beton sayesinde otelin yapım aşamasındaki karbon ayak izi ise yüzde 60 düşürüldü.

10 yıl içinde otel sayısını üç katına çıkarak B&B Hotels, 2030 yılına kadar 3 bin tesis sayısına ulaşmayı hedefliyor. Şirket bu hedefe ulaşabilmek için Birleşik Krallık, Danimarka ve Amerika Birleşik Devletleri pazarlarına yönelik stratejik bir hamle yapma hazırlığında. Önümüzdeki 10 yılda sadece ABD'de 400 otel açmayı planlayan şirket İngiltere'de ise 2035 yılına kadar 100 otele ulaşma, Fransa'da ise yakında 400 otel sayısını aşma planı yapıyor.

B&B Hotels CEO'su Fabrice Collet "Bir yandan faaliyette olduğumuz tüm pazarlarda büyümemizi hızlandırırken, diğer yandan yerini pazarlara girmeye devam ediyoruz. Amacımız sürdürülebilir, uygun fiyatlı konaklamada lider olmak." dedi.

B&B Hotels'in yapımında karbon ayak izini yüzde 60 düşürdüğü yeni oteli

Otelin yapımında ahşap ve betonun hibrit bileşimi ile inşa edildi. Ayrıca, otelde kullanılan malzemelerin yarısı kullanım ömrünü doldurduktan sonra tekrar kullanılabilir hale gelecek. B&B Hotel Guimarães'te geleneksel bir binada kullanılan betonun yalnızca 3'te 1'i kullanıldı. İnşaat sürecinde karbon emisyonu, atıklar, gürültü ve toz azaltılırken; zamandan kaynaktan tasarruf sağlamak için çatı panelleri, cepheler, sütunlar vb yerlerde standart prefabrik ve hibrit malzemeler kullanıldı.

Binanın yapımında bin 723 kilogram yüzde 100 dönüştürülebilir denizden toplanan plastik malzeme kullanıldı. Şirket, aynı sistemle Madrid'de de bir otel inşa ediyor. Konaklama sektöründe ilk özel sürdürülebilir sertifikasyon sistemini geliştiren B&B Hotels, oda başına 2,11 kilogram ile piyasadaki en düşük karbon ayak izine sahip şirketlerden biri.



Bu Haber 09.01.2024 - 13:51:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.