Batılı devletler Rusya-Ukrayna savaşını körüklüyor: Peş peşe uyarı yaptılar!

Batılı devletler Rusya-Ukrayna savaşını körüklüyor: Peş peşe uyarı yaptılar!

Rusya ile Ukrayna arasında savaş çıkması için koşulları zorlayan batılı devletler, peş peşe vatandaşlarına ‘Ukrayna’ya seyahat etmeyin’ uyarısı yaptı.


Bir süredir “Rusya Ukrayna’ya saldıracak” şeklinde propaganda yapan ve buna dayanarak Ukrayna’yı silahlandıran ABD ve İngiltere, bu ülkeye dönük yeni seyahat uyarıları yaptı.

“Gelecek 24 veya 48 saat içinde neler olacağını bilmiyoruz”

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Çin Olimpiyatları bitmeden Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlayabileceğini söyledi. Sullivan, Rusların Ukrayna'ya önce hava ve füze saldırıları yapıp ardından kara operasyonuyla işgali sürdürmesini beklediklerini belirtti. Gelecek 24 saat ile 48 saatlik süre içinde neler olacağını bilemediklerini, işgalin her an başlayabileceğini, işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını söyleyen Sullivan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biden yakın zaman içinde Putin’le telefonda konuşacak, tarih veremiyorum. Putin’in işgal için nihai kararı verip-vermediğini bilmiyoruz. Elimizdeki bilgilerin ışığında saldırının her an başlayacağını söylemek istiyorum."

İngiltere: hala ticari uçuşlar varken Ukrayna’dan ayrılın

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği iddiasıyla İngiltere de seyahat uyarısı yaptı. Ukrayna’ya dönük seyahat tavsiyesinin güncellendiğini belirten İngiltere, "Şu anda Ukrayna'da bulunan İngiliz vatandaşları da ticari uçuşlar halen varken ayrılmalı." denildi. Açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna sınırlarına yığılmasının askeri harekat tehdidini artırdığı ve bu nedenle daha fazla büyükelçilik personeli geri çekme kararı alındığı ifade edildi.

AB, birincil öncelikli olanlar hariç, diplomatlarını Ukrayna’dan çekiyor

İngiltere ve ABD’nin ardından bir uyarı da Avrupa Birliği’nden geldi. Avrupa Birliği’nin Ukrayna'da bulunan birincil öncelikli olanlar haricindeki diplomatik personelinin ülkeden ayrılmalarını istediği bildirildi. AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, birincil önceliği olmayan personele Ukrayna'dan ayrılma izni verildiğini açıkladı.

Haber sitesi Politico'ya göre, AB Komisyonu Ukrayna Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Matti Maasikas, ülkedeki diplomatik personele gönderdiği e-postada, "Birincil önceliği bulunanlar haricindeki tüm yabancı personelin en kısa sürede Ukrayna'yı terk etmesini istiyorum." dedi.

6 ülkeden daha ‘seyahat etmeyin’ uyarısı

Ukrayna'ya yönelik seyahat uyarısı yapan ülkelerin arasında İsrail, Karadağ, Hollanda, Japonya, Güney Kore ve Norveç de bulunuyor



Bu Haber 12.02.2022 - 09:47:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kerem 13.02.2022 - 01:06

    Savaş çıkma ihtimaline karşı ülkelerinin vatandaşlarını uyarmak her devlet yetkilisinin görevidir. Buna "savaşı körüklüyorlar" demek doğru olmaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.