Barut Grubunun iki oteli yeşil enerjiye geçti

Barut Grubunun iki oteli yeşil enerjiye geçti

Sürdürülebilir turizm için projelerine her geçen gün yenilerini ekleyen BAND Turizm, CK Enerji ile yaptığı iş birliği kapsamında Acanthus Cennet Barut Collection ve Lara Barut Collection otellerinde yeşil enerji kullanacak.


Karbon ayak izini azaltmak ve gelecek için her an çalışmak misyonuyla hayata geçirilen iş birliği neticesinde, Barut Grubuna ait BAND Turizm bünyesindeki Acanthus Cennet Barut Collection ve Lara Barut Collection Akdeniz Bölgesi’nin ilk Yeşil Enerji Sertifikalı (I-REC) otelleri oldu. Lara Barut Collection’da düzenlenen sertifika töreninde I-REC sertifikalarını CK Enerji Genel Müdürü Fahrettin Tunç takdim etti.

İklim krizi, doğal ve yeraltı kaynaklarının bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle çevre temalı projelerine yenilerini ekleyen BAND Turizm karbon ayak izini azaltmak ve yenilenebilir enerji kullanımını desteklemek amacıyla Acanthus Cennet Barut Collection ve Lara Barut Collection otellerinde yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanacak. CK Enerji ile yapılan iş birliği neticesinde ilk yıl, iki otel için 4 milyon 720 bin kg karbondioksit miktarına (CO2) eşdeğer salınımın önlenmesi planlanıyor. Yenilenebilir enerji HES, RES, GES gibi santrallerden elde ediliyor.

10 milyon KWh’lik elektrik tüketimi yeşil enerjiden sağlanacak

Akdeniz Bölgesinde Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nı (I-REC) ilk alan oteller olma özelliğine sahip Acanthus Cennet Barut Collection ve Lara Barut Collection toplam 10 milyon KWh elektrik kullanımını yeşil enerjiden karşılayacak.

‘‘Sürdürülebilir çevre ve turizm için sorumluyuz, çevremizi korumalıyız’’

Barut Hotels Grup Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Birgül Akgül konuyla ilgili ‘‘Sektörümüzde, otellerimizin geniş bahçeleri ve çevreye yaptığımız yatırımlar ile farklılaşıyoruz. Geniş yeşil alanlarda kurulu otellere sahip olmak, tüm projelerimizde uyguladığımız belirgin bir marka değerimiz. We Care All Çevre Bilinci Projemiz kapsamında doğal kaynakları verimli kullanmak ve daha az tüketmek amacıyla yatırımlar yapıyoruz. CK Enerji ile hayata geçirdiğimiz bu projemizle yenilenebilir enerji konusunda önemli bir adım attık. Çevreyi korumak amacıyla sürdürdüğümüz farklı projelerimiz var. Ülkemizde her yıl milyonlarca misafir ağırlıyoruz, sürdürülebilir çevre ve turizm için sorumluyuz, çevremizi korumalıyız’’ dedi.

“I-REC sertifikası ile önemli bir rekabet avantajına sahip olacaklar”

Dünya genelinde yenilenebilir enerjinin payının her geçen gün arttığına dikkat çeken CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç da, “CK Enerji olarak biz de doğayı ve gelecek nesilleri korumak adına ‘Yeşil Enerji’yi çok önemsiyoruz. Doğaya duyarlılığıyla bilinen, çevre dostu Barut Otel Grubu'nun iki tesisini yeşil enerjiye kavuşturmaktan ve buna aracılık etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. 2030 AB Yeşil Mutabakatı ve 2050 yılı Sıfır Karbon hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının ve I-REC Sertifikasının öneminin gün geçtikçe artacağı biliniyor. I-REC Sertifikasına sahip olan bu iki otelimizin de ulusal ve uluslararası pazarda kendilerini daha iyi konumlandıracağına ve önemli bir rekabet avantajına sahip olduklarına inanıyoruz” diye konuştu.



Bu Haber 18.10.2022 - 09:53:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.