Barselona'dan kruvaziyer kararı: Limanlardan birini gemilere kapattı 

Barselona'dan kruvaziyer kararı: Limanlardan birini gemilere kapattı 
Aşırı turizm ve yerel halkın turistlere yönelik tepkisiyle gündeme gelen Barselona'da kruvaziyer gemilerinin kuzey limanına girişi yasaklandı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Turizmin hem yerel halk hem de kent alt yapısını en fazla zorladığı destinasyonların başında gelen İspanya'nın Barselona kentinde kruvaziyer gemilerinin şehir merkezindeki kuzey limanına yanaşması yasaklandı.

Gemiden inip hemen şehre karışma dönemi kapandı

Ülkeye giden kruvaziyer gemilerinin bundan sonra Moll d'Adossat iskelesine yanaşması gerekiyor. Yolcular artık gemiden inip birkaç dakika içinde La Rambla'ya yürümek yerine, liman alanını terk etmek için en az 30 dakikalık bir yolu yürümek zorunda kalacak.

Kuzey limanının kapatılması, Barselona'ya giden kruvaziyer sayısının yılda 340 azalmasına neden olacak. 

Kuzey limanının kapatılmasıyla Barselona'ya 150 bin metrekarelik bir kamusal alan kazandırılmış olacak. Önümüzdeki sonbahardan itibaren söz konusu alan Barselona halkının kullanımına açılacak.

Kruvaziyer yolcularından vergi alacak

Öte tarafta Barselona 12 saatten kısa süreyle limana yanaşan kruvaziyer gemilerinden yolcu başına 6,25 euro para alacak. Ayrıca, günübirlik evlerdeki konaklamalarda da kişi başı gecelik verginin 7 euroya çıkarılması planlanıyor. 

Avrupa'nın en büyük kruvaziyer limanına sahip olan 1,6 milyon nüfuslu Barselona'ya gemilerle yılda ortalama 2,3 milyon yolcu geliyor. Aşırı kalabalıklaşma, alt yapının nüfus yoğunluğunu kaldırmaması ve turizm kaynaklı fiyat artışının lokaldeki insanları zorlaması nedeniyle Barselona'da sık sık turizm karşıtı protestolar yapılıyor.


Bu Haber 13.10.2023 - 09:26:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.