Balon yasağı geldi, Kapadokya’da iptaller şimdiden yüzde 20’ye ulaştı

Balon yasağı geldi, Kapadokya’da iptaller şimdiden yüzde 20’ye ulaştı

Kapadokya’da balonların yasaklanmasının ardından rezervasyonlarda ,iptaller yaşandığı belirtiliyor.

TurizmGüncel - Özel

Kapadokya’da balonlara yasak gelmesi, bölgedeki turizm şirketlerini ve turistleri düş kırıklığına uğrattı. Balonlara yasak gelmesinin ardından, sınırlı sayıdaki rezervasyonun da iptal edilmeye başlandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel’e açıklama yapan bölge turizmcileri, ‘’Geçtiğimiz yıl da benzer bir durum yaşanmıştı. Hafta içi uçan balonlara, hafta sonları yasak geliyordu. Bu sene de benzer bir durum var. Uçakla Kapadokya’ya gelebiliyorsunuz ancak açık havada balona binemiyorsunuz’’ diyor.

‘’Uçaktaki yolcuların yüzde en az yarısı balon için geliyor’’

Şu anda bölgeye yurt dışından en çok Ukrayna’dan turist geldiğine dikkat çeken turizmciler, ‘’Uçaktaki yolcuların yüzde 80-85’i balon almıştır. En az yarısı da sırf balon için Kapadokya’ya geliyordur. Balona hayaliyle Kapadokya’ya gelen misafirler büyük düş kırıklığı yaşıyor.’’ ifadelerini kullanıyor.

‘’Rezervasyonların yüzde 70’i iptal oldu’’

Kısıtlamalardan dolayı dar bir misafir portföyüyle çalışan Kapadokya’da, turizmin tüm bileşenlerinin yasaklardan büyük zarar göreceği belirtiliyor. Balon yasağı haberinin ardından rezervasyonların yüzde 20’sinin iptal edildiği belirtilirken, yasağın kalkmaması durumunda bu oranın yüzde 70’e ulaşacağı ifade ediliyor. Diğer taraftan, mevcut yasağın sadece mevcut rezervasyonları değil, ileri tarihli rezervasyonlarla yeni rezervasyonları da etkilediği belirtiliyor.

Nevşehir Valisi inisiyatif almıyor

Balon yasağının kalkması için Kapadokyalı turizmcilerin kapısını çaldığı Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in ise inisiyatif almadığı öğrenildi. Becel’in ‘balon yasağını kaldırmaya yetkim yok’ dediği belirtildi. Turimcilerin başvurusu sonrası Denizli Valiliği’nin balon yasağını kaldırdığını ifade eden Kapadokyalı turizmciler, ‘’Biz de bu durumu sayın Valiye bildirdik. Ancak kendisi balon yasağını kaldırmak yerine Denizli Valiliğini arayarak, ‘ben yasağı kaldırmadım, siz neden kaldırdınız’ demiş ve oradaki balonlara da yeniden yasak getirilmesine neden olmuş.’’ bilgisini paylaştı.



Bu Haber 30.04.2021 - 12:32:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bülent GÜNEŞ 01.05.2021 - 01:03

    Kendi inisiyatif alamıyor yetmezmiş gibi alana da engel oluyor

  • Selahattin Duran 01.05.2021 - 11:05

    Böyle habermi olur? bir kelime ile NEDEN YASAKLANDIGINI da yazmak gerekmezmi? yasakda yasak, valide vali. haberi satir satir okudum, kelime kelime okudum.. yahu yasaklandida, NEDEN YASAKLANDI???????? onuda yazsaniza

  • Volkan Özbilgin 30.04.2021 - 10:17

    Para kazanmamız lazım ! Borçları nasil ödeyeceğiz?

  • Polina Andriienko 30.04.2021 - 07:04

    Evet turistlerimizle çok kötü durumdayız! Ukraynadan gelen grubumuzda 30 kişi var ve 27 balon turla istedi! Kaç kişi toplam şimdi o kadar üzücü durumda kim bilir? Kaç kişi skandal yaptılar kim bilir? Kaç kişi agentler'den geri parası istiyorlat kim bilir? Biz biliyoruz! Ama kim bizim o kadar kötü durumuzda bir yardım verir? Umariz ki Nevşehir Valiligi sonunda bizi ve turistlerimizi duyabilir...

  • Srhtfr@gmail.com 30.04.2021 - 06:36

    Ayakta alkışlıyorum bravo,bunlar anca 3 maymunu oynarlar zaten..milleti düşünen kim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.