Bakanlıktan müzelere ihale şartnamesine aykırı zam!

Bakanlıktan müzelere ihale şartnamesine aykırı zam!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müze ve ören yeri giriş ücretlerine yaptığı zamların, ihale şartnamesine aykırı olduğu ortaya çıktı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı son müze ve ören yeri giriş ücreti zammının, ihale şartnamesine aykırı olduğu ortaya çıktı.

Yapılan zamlar şartnameye aykırı

Müze ve ören yerlerinin işletimlesi ile ilgili ihalenin 'Fiyat Artış İlkesi' başlığı altında ''İdare, gerekli görmesi halinde; bir önceki yıl karar almak kaydıyla, ilgili yılın nisan ayının son iş günü mesai saati bitiminden itibaren geçerli olmak üzere bilet fiyatlarını artırabilir.” ifadesi yer alırken, yapılan son 4 zammın hiçbirinde ihale şartnamesine uyulmadığı görüldü.

Yapılan zamlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 31 Ağustos 2018’de yaptığı zammı 1 Ekim 2018’de, 1 Haziran 2019’da yaptığı zammı 15 Temmuz 2019'da ve 26 Aralık 2019’da yaptığı zammı ise 1 Ocak 2020’de uygulamaya başladı. 14 Şubat 2020'de yapılan son zam ise 1 Mart 2020 tarihinde uygulamaya başlayacak.

Turizm Ajansı'nda yer alan habere göre, hukukçular tarafından 'hukuka aykırı hatalı idari işlem' nitelenen zamların, Sayıştay denetimine konu olmasının yanında zamların iptali için dava da açılabileceği belirtiliyor.

Turizmciler büyük ekonomik kayıp yaşıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy döneminde müze ve ören yeri giriş ücretlerine yapılan zamların kimi müze ve ören yerlerinde yüzde 150'ye ulaştığına dikkat çeken turizmciler, müşterileriyle anlaşmalarını yıllık olarak yaptıklarını ve bu nedenle büyük ekonomik kayıplar yaşadıklarını ifade ediyor. Bakan Ersoy'a tepki gösteren turizmciler, ihale şartnamesine uyulmadan yapılan zamların sektöre açıklanmasını bekliyor.

zamm1



Bu Haber 24.02.2020 - 12:14:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.