Bakanlık müsteşarı Haluk Dursun'un kaza yaptığı araba ortalığı karıştırdı

Bakanlık müsteşarı Haluk Dursun'un kaza yaptığı araba ortalığı karıştırdı
Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun'un kaza yaptığı aracın TÜRSAB tarafından tahsis edildiğinin ortaya çıkması yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre araçlar, Ulusoy'un oğluna ait bir şirketten kiralanarak bakanlığa tahsis edildi.


Sözcü Gazetesi'nin iddialarına göre, Müsteşar Haluk Dursun'un Bolu'da kaza yaptığı araç, bakanlığa TÜRSAB tarafından tahsis edildi. Haberde, TÜRSAB'ın bakanlığa çok sayıda araç tahsis ettiği ve bu araçların TÜRSAB tarafından Ulusoy'un oğluna ait bir şiretten kiralandığı ifade edildi. Aynı haberde, benzer şekilde 75 aracın daha aynı şirketten TÜRSAB tarafından kiralandığı iddia edildi.

ULUSOY'DAN AÇIKLAMA

Konuyla igili olarak görüşüne başvurulan Ulusoy'un olayı doğruladığı belirtiliyor. Haberde Ulusoy'un, "Biz bakanlığa teknik destek için 75'e yakın araba verdik. Bunlar arasında sadece müsteşara verdiğimiz makam aracı değil, çöp kamyonu, vinç gibi iş araçları da var. Biz hizmet veriyoruz. Biz de karşılığında müzelerde acente indirimi alıyoruz. Şimdi ben Topkapı Sarayı'nda çöpleri toplamayayım mı" şeklindeki açıklamasına da yer verildi.

İHALE ŞARTNAMESİNDE BÖYLE BİR MADDE YOK

Ulusoy, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün'ün açıklamasının aksine, müze giriş ihale şartnamesinde bakanlığa araç verilmesi maddesi olmadığını dile getirdi. Ulusoy, "İhale şartnamesinde böyle bir madde yok ama biz yönetim kurulu kararı ile inisiyatif kullanıp bakanlığa araç veriyoruz. Ne var bunda" dedi.

BAĞLIKAYA: MÜZE İHALESİNİN ŞARTNAMESİ AÇIK

Konu hakkındaki görüşüne başvurulan TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, "Ne yazık ki yönetimde şeffaflık olmadığı için birlik üyeleri bu gerçekleri bir trafik kazası sonrasında öğreniyor. Müze ihalesinin şartnamesi gayet açık. Şartnamede bakanlığa araç tahsis edilmesi yönünde bir madde yok. Şartnamedeki teknik destek koşulu tamamen biletleme ile ilgilidir. Ayrıca, acentelere müze indirimi alabilmek için böyle bir yöntem uyguladıklarını söylemeleri gerçeği yansıtmıyor. Çünkü şartnamenin 28. maddesinin 28. bendinde, ihaleyi kim alırsa alsın acentelere yüzde 25 indirim yapma zorunluluğu olduğu görülmektedir. Zaten acentecilerin bu hakkı var." dedi.

ÇETİN GÜRCÜN'DEN TURİZMGÜNCEL'E AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel'e açıklama yapan TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Başaran Ulusoy'un Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamanın habere eksik yansıtıldığını söyledi. Gürcün, ''Bakanlıkla yaptığımız müzeler işletmesi mukavelesinde araçlarla ilgili bir protokol yok ama bunun çerçevesinde yapılmış ek bir protokol var. Bu ek protokolde, hangi araçların bakanlığa tahsis edildiği de belirtiliyor. Başaran bey, 7 yıllık süre içinde bakanlığın kimi taleplerini kendi imkanları ile karşılamıştır. Bu araçların tahsisinden dolayı TÜRSAB'ın kasasından tek kuruş ödeme yapılmamıştır. Araçların kiraları, müze operasyonlarının sürdürüldüğü şirketten elde edilen gelirle ödenmiştir.'' değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 27.10.2015 - 10:41:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • T.C 28.10.2015 - 09:58

    her yerleri yolsuzluk! yetti artık! türkiye"nin turizmi kimlere emanet!

  • al gülüm ver gülüm 28.10.2015 - 09:04

    şu işe bakın? tepeden tırnağa etik olmayan işler...yazıklar olsun.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.