Bakanlığın Olimpos düzenlemesi de yargıya taşınıyor

Bakanlığın Olimpos düzenlemesi de yargıya taşınıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Olimpos'ta kaçak yapıların bulunduğu alanın sit derecesini 2'den 3'e düşüren düzenmesi yargıya taşınıyor.

Antalya Kent İzleme Platformu (AKİP), Beydağları Sahil Milli Parkı alanı içinde yer alan Olympos arkeolojik sit alanının kaçak yapıların bulunduğu bölümünün, 2’nci dereceden 3’üncü dereceye düşürülerek imara açılmasına itiraz edip yargıya taşıma kararı aldı.

''Kaçak yapıların yasallaşmasından ibaret''

Cumhuriyet'ten Bülent Ecevit'in haberine göre AKİP sözcüsü avukat Mustafa Şahin, “Geçmişe yönelik plan çalışması yapılarak toplumu yanıltma ve mevzuatın kaçaklara gerekçe olarak kullanılması, hukuka, bilime, tarihe, doğaya ihanet anlamına gelmektedir. Olympos antik sit alanında hayata geçirilen bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir” dedi.

''Bu sefer sıra Adrasan'a gelecek''

“Bu tür planlamalar rant düşkünlüğünü, yasadışılığı ödüllendirmek kadar çevredeki kaçak yapılaşmaların da önünü açmayı sağlamış olacaktır” diyen sözcü Şahin, “Askıya çıkarılan planların kesinleşmesi halinde aynı milli park sınırları içinde bulunan ve Olympos antik kentine birkaç km uzaklıktaki Adrasan’da geçen kıştan bu yana sayıları 800’ü bulan kaçak yapıların da, yine benzer yöntemlerle yasallaştırılması kaçınılmaz hale gelecektir” uyarısında bulundu.

Serik’teki yeni imar planları da yargıya taşınmıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan Belek ve Kadriye sahilleriyle ilgili düzenlemeleri de yargıya taşınmıştı. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, geçtiğimiz ocak ayında Bakanlık tarafından yapılan Çevre Düzeni Planı’nda, daha önce halkın denizden yararlanması için ayrılan ‘Günübirlik Tesis Alanı’, ‘Orman Yangın Üssü Alanı’ ve ‘Spor Alanı’ niteliğindeki kıyı arazisinin büyük kısmının ‘Turizm Tesis Alanı’na dönüştürülmesine ilişkin düzenlemeyi yargıya taşımıştı.



Bu Haber 19.05.2020 - 08:38:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bülent yerli 19.05.2020 - 07:45

    Yeşil alanları koruyalım. Her yer beton oldu artık gelecek nesillere yeşil bir ülke bırakalım. Paranın yenilmiycek birşey olduğunu anlamalı bu yeşili betonlaştıranlar....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.