Bakanlığın Belek ve Kadriye sahili imar planları yargıya taşındı

Bakanlığın Belek ve Kadriye sahili imar planları yargıya taşındı
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Belek ve Kadriye sahilleri için hazırladığı imar planı mahkemeye taşındı. Mimar Odası ve bazı vatandaşların, planın iptali için dava açtığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Antalya’nın Serik ilçesi sınırlarındaki Belek ve Kadriye sahilinde başlattığı düzenleme yargıya taşındı. Geçtiğimiz Ocak ayında Bakanlık tarafından yapılan Çevre Düzeni Planı’nda, daha önce halkın denizden yararlanması için ayrılan ‘Günübirlik Tesis Alanı’, ‘Orman Yangın Üssü Alanı’ ve ‘Spor Alanı’ niteliğindeki kıyı arazisinin büyük kısmının ‘Turizm Tesis Alanı’na dönüştürülmesi yöre halkının tepkisini çekmişti. Bu düzenlemenin ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki TURAŞ A.Ş’nin Belek ve Kadriye’de bulunan parsellerde iki ayrı halk plajı inşa etmeye başladı.

5. İdare Mhkemesine dava açtılar

Çevre haberleriyle tanınan gazeteci Yusuf Yavuz’un haberine göre, Yapılan düzenleme ve girişimin kamu yararına aykırı olduğunu savunan Mimarlar Odası Antalya Şubesi, “Belek ve Kadriye sahilleri halka değil, ranta açılıyor” başlığıyla yaptığı basın açıklamasında, düzenlemeyle ilgili planların iptali için Antalya 5. İdare Mahkemesi’nde dava açıldığını duyurdu. Serik Belediyesi’nin de Bakanlığın hazırladığı planların iptali için dava açtığı öğrenildi.

''Kamu vicdanını yaralayan imar planı uygulamalarına hız verildi''

Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin konuyla ilgili basın açıklamasında, dünyada ve ülkemizde yaşanan Kovid-19 kaynaklı salgın nedeniyle halkın evde kalmasının tavsiye edildiği bu süreçte, kamuoyu vicdanını yaralayan imar ve yapılaşma uygulamalarına hız verildiğine dikkat çekilerek doğal koruma alanlarının ranta kurban edildiği görüşüne yer verildi.

1383 metrelik sahili 540 metreye düşürüyor

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek ve Kadriye Mahallelerinin, bölgede en çok tercih edilen turizm merkezleri arasında yer aldığı kaydedilen açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın her iki bölgede bulunan halk plajlarında yaptığı uygulamanın, kamuoyuna halk plajlarının yeniden düzenlemesi gibi lanse edildiği belirtildi. Açıklamada, “Algı yönetimi konusunda çok iyi bir örnek olabilecek bu uygulamada gerçek amaç, toplamda 1383 metre uzunluğa sahip her iki halk plajı sahil bandının 540 metreye düşürülerek, alanda yeni turistik tesis alanları ve rant yaratmaktır.’’ denildi.



Bu Haber 29.04.2020 - 09:25:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yusuf tunç 17.06.2020 - 08:29

    Sayın bakanım bir antalyalı olarak şerife yanlış yapmayın. Serik halk pilavı pitişiginde zati alinizin 2 adet oteli bulunmaktadır.sis belayı yakınamam tanıyan birisiniz.o kadar yazlığı olan insanlarımız var.birde serik müdürü yazın 3 katlıyor.bu kadar alanın yetmesi mümkün değil size güveniyorum lütfen serik halkına ve dışardan gelen misafirlerimiz rahat rahat halk pilâvmınsan faydalansınlar .saygılarımla.

  • VOLKAN GÜLŞEN 05.05.2020 - 07:37

    NOLACAKTIKİ SİZDE BAKAN OLSAYDINIZ HERYERİ PARSELLERDİNİZ ADAMIN 3 OTELİ VARSA YAKINDA 10 ÇIKACAK OLACAĞI BUYDU

  • Alper naci yıldırım 30.04.2020 - 10:44

    Serik belediyesi bugün sokağa çıkma yasağı başlayınca yıkıma başlıyor!!!! Hem de yargı sürecini beklemeden! Belek Beachparka turistik tesisi bilin bakalım kim yapacak??(!) Yazıklar olsun!

  • Cem uzan 29.04.2020 - 09:42

    Ya Allah aşkına Corona günlerinde gündem bu mu yani? Otelciler zaten batakta, bir darbe de buradan mı gelsin?

  • gulser basar 29.04.2020 - 08:07

    evet kocs sahilde 1km alan kaldi bunuda 500 metreye indirmek rant degilde nedir serik halki nerede denize girecektik tesekkurle sayin baskan serik halki sizi unutmayacak bizleri madurluktan siz kurtarirsiniz

  • Osman EĞDİR 29.04.2020 - 06:01

    İşte bu be inşallah çabalarımız sonuç verecek yargimiz düzenlemeyi iptal edecek ve halkımıza ait olan bu alanlar yine halkımızın olacak sonuçta bakanlıkta yargı kararını vermeden yanlisindan dönecek bak goreceksiniz

  • Osman EĞDİR 29.04.2020 - 06:00

    İşte bu be inşallah çabalarımız sonuç verecek yargimiz düzenlemeyi iptal edecek ve halkımıza ait olan bu alanlar yine halkımızın olacak sonuçta bakanlıkta yargı kararını vermeden yanlisindan dönecek bak goreceksiniz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.