Bakan Ersoy'un Phaselis projesiyle ilgili mahkemeden önemli karar

Bakan Ersoy'un Phaselis projesiyle ilgili mahkemeden önemli karar

Phaselis Antik Kentindeki inşaat çalışmalarına tepkiler sonuç verdi. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Antalya’da Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı statüsündeki Phaselis Antik Kenti içerisindeki Bostanlık ve Alacasu koylarında iki halk plajı yapmak için ihale düzenlenmiş ve ihaleyi kazanan Se-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat çalışmalara başlamıştı. Çalışmalar için Phaselis Antik Kentine giren iş makineleri yoğun tepki çekmişti.

Tepkilerin ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kentinde hiçbir inşaat çalışması olmadığını, çalışmaların iki koyda toplamda 179 metrekarelik bir alanı kapsadığı bilgisini vermişti.  Ersoy öte yandan “Bu hassasiyeti de göz önüne alarak arkadaşlara beton yerine kazıklı sistem üzerine ahşap yapı yapılmasını söyledik.” ifadelerini kullanmıştı.

Ersoy’un açıklamalarının ardından bölgede incelemelerde bulunan Phaselis'e Dokunma Hareketinin de olduğu sivil toplum örgütleri, 179 metrekarelik değil 480 metrekarelik alanda inşaat çalışması yürütüldüğü bilgisini vermişti.

Projeye karşı açılan davada Antalya 3. İdare Mahkemesi, antik kentteki yapım işlerinin uygulanması durumunda telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabileceği, bu nedenle keşif ve bilirkişi incelemelerinin ardından yeninden bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

 



Bu Haber 20.04.2023 - 17:30:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.