Bahattin Yücel o iddiaya ilişkin sessizliğini bozdu

Bahattin Yücel o iddiaya ilişkin sessizliğini bozdu

Turizm eski bakanı ve TÜRSAB eski başkanı Bahattin Yücel, Hüseyin Kurtoğulları’nın kendisine dönük ‘yolsuzluk yaptı TÜRSAB yönetiminden istifa ettim’ iddiasına yanıt verdi.


Geçtiğimiz günlerde bir turizm portalına konuşan Plan Tours’un sahibi Hüseyin Kurtoğlulları, röportajın bir yerinde turizm eski bakanı Bahattin Yücel’i zan altında bırakan açıklama yapmış, “TÜRSAB Başkan iken yolsuzluk yaptığı için yönetim kurulundan istifa ettim” demişti.

Bahattin Yücel, birkaç gün süren sessizliğini bozarak Kurtoğulları’na yanıt verdi. Hüseyin Kurtoğulları’nın hafıza kaybı yaşadığını ve kendisine iftira attığını kaydeden Yücel, Kurtoğulları’nın ‘yolsuzluk nedeniyle istifa ettim’ iddiasının da yalan olduğunu, bu yalanın TÜRSAB yönetim kurulu kararlarının incelenmesiyle kolayca ortaya çıkacağını ifade etti.

Bahattin Yücel’in açıklamasının tamamı şöyle:

TÜRSAB’ın genel kurulu yaklaşırken, adımın 32 yıl öncesine ilişkin- büyük olasılıkla- hafıza kaybı kaynaklı bir iftiraya konu edilmesine şaşırmadım. Bu şahsa; akıl sağlığı tıbbi denetimden geçirilmedikçe, cevap vermeyecek ve dostların “iftira davası açınız” tavsiyelerine de uymayacağım. Kaldı ki, ‘Kötülük yapmaya çalışan birisine cevap vermek, benim üslubum da değildir.’ Üstelik hayatın bu konuda benden daha yaratıcı olduğunu da bilirim.

İftiracının; büyük bir yolsuzluğu(!) saptayarak, Başkanlık yaptığım dönemde Y.K Üyeliğinden istifa etmediği, dönemin TÜRSAB Yönetim Kurulu kararlarının incelenmesiyle, kolayca anlaşılacaktır.

Bu konuda görevdeki TÜRSAB Başkanını 1989-1991 yılları arasında işbaşında bulunan, ‘Yönetim Kurulunun aldığı karar ve tutanakları açıklamaya davet ediyorum.

Mesleki birikimimden sektör ve ülkeme elimden geldiğince, tevazu ile katkıda bulunmaya çalıştım. Geçen yarım yüzyıllık sürede yaşadıklarımdan yola çıkarak, ‘yelin kayadan taş koparma çabası’ konusunda, yeterince deneyim sahibi olduğumu söyleyebilirim.

Turizm üreten bir sektördür ve magazinel girişimler her zaman sonuçsuz kalmışlardır.



Bu Haber 01.08.2022 - 14:43:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • HÜSEYİN KURTOĞLU

    İFTİRA KÖTÜDÜR 01.08.2022 - 07:41

    Çakma duayen'in aklına yenimi gelmiş Bahattin bey'in yolsuzluk yaptığı...

  • BALIK HAFIZASI

    Zafer Cengiz 01.08.2022 - 04:09

    TURSAB'DA Bir Başaran Ulusoy döneminin Ulusal Turizmde yol açtığı sıra dışı hasarların sünger çekilerek unutulup da.. Önceki dönemlerin gündeme getirilmesi neye yarar acaba..? #TAG

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.