Bahattin Yücel: Bakan Ersoy TÜRSAB Başkanlığı için aday arayışında

Bahattin Yücel: Bakan Ersoy TÜRSAB Başkanlığı için aday arayışında

Kültür ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, mevcut bakan Mehmet Nuri Ersoy’un TÜRSAB Başkanlığı için Firuz Bağlıkaya’ya karşı aday arayışında olduğunu ileri sürdü.


Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Erdoğan’ın adaylığını açıklamasıyla birlikte Türkiye’nin seçim atmosferine girdiğini belirtti. “Son anayasa değişikliği ile TBMM’ne hesap vermeleri çok güçleştirilen, Bakanlarımız da dışarıdan atanmalarına karşın, şimdiden erken seçim startı verdiler.” diyen Bahattin Yücel, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a dikkat çekti.

“TÜRSAB’ın mevcut yönetimine karşı çıkan isimlerle özel temaslarda bulunuyor”

Turizm Gazetesindeki köşe yazısında “Kültür ve Turizm Bakanımızın bir seçim heyecanı yaşadığı anlaşılıyor. Onun kampanyası; şirketinin üyesi olduğu meslek kuruluşu TÜRSAB’ın Kasım ayında yapılacak seçimlerinde, mevcut yönetimin yerine başkalarını seçtirmek üzerine kurgulu.” diyen Yücel, Ersoy’un TÜRSAB’ın mevcut yönetimine karşı çıkan bazı isimlerle özel temas içincde olduğunu ve bu kişilere her türlü maddi ve manevi destek taahhüdünde bulunduğunu ileri sürdü. Yücel, “Bu söylentilerin doğru olmadığına inanmayı, TÜRSAB’a yıllarca hizmet etmiş bir eski yönetici kimliğimle, herkesten çok daha fazla istiyorum. TÜRSAB; bu mesleğin yasayla kurulan ilk ve tek örgütüdür. Kuşkusuz aralarında Bakanlar da bulunsa üyelerinden ve onların şirketlerinden kıyaslanamayacak ölçüde; büyük ve güçlüdür. Gücün tek kaynağı; bu ülkenin aydınlık yüzünü oluşturan seyahat acentelerinin, yaşadıkları bunca devasa sorunlara karşın, umutlarını yitirmeden mesleklerine sarılmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

"Hiç kuşku yok"

Bakan Ersoy’un desteklediği isimlerin bir önceki genel kurulda başarısız olduğuna dikkat çeken Yücel, “Atanmış Bakanımıza, bu gerçekliği geçtiğimiz seçimlerde perde arkasından desteklediği listede yer alan meslektaşlarını seçmeyerek, bir kez gösterdiler. Önümüzdeki seçimlerde bir kez daha yineleyeceklerine hiç kuşku yok.” dedi.

Yücel yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

“TÜRSAB’ı işlevsizleştirmek, kurumu tabi bir meslek kuruluşu haline getirmek için bir takım yetkilerin kullanmasına gerek yok. Bakanlık bu yönetimle çalışmak istemiyorsa, onların bekledikleri yasal değişiklikleri rahatlıkla yapabilir. Bu durumda işbaşındaki yönetim önümüzdeki seçimlerde aday olmak bile istemeyecektir.

TÜRSAB Yönetiminin haksız rekabete yol açan, özel gruplara hizmet eden, belki bilançoları küçük ama turizme katkıları çok büyük üyelerini korumak dışında, hiçbir amacının olmadığı çok açık.

Yaşadığımız kriz ortamında Bakanlığın; sektörün bileşenleri arasında en üst sırada yer alan TÜRSAB’ı, küçültmeye değil tam tersi bir yaklaşımla, sahiplenmesine ihtiyaç var.

Son söz; TÜRSAB Sayın Bakandan önce vardı. Sonra da olacaktır.”



Bu Haber 10.06.2022 - 21:41:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zeki Aydoslu 11.06.2022 - 10:47

    Şu anki yönetime muhalif olan başkan adaylarının seçimlerde aday olasını bakanın adamı diye lanse etmenin haksız ve doğru olmadığını düşünüyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.