Bağlıkaya’dan WTM yorumu: İtibarımızdan tasarruf edilmiş

Bağlıkaya’dan WTM yorumu: İtibarımızdan tasarruf edilmiş

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2023 sezonuna ilişkin ilk öngörülerin oluştuğu WTM Londra Fuarında Türkiye standının sönük kaldığını söyledi.


Turizm Güncel

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen WTM Turizm Fuarına ilişkin gözlemlerini Turizm Güncel ile paylaştı.

"İspanya her bir bölgesi için Türkiye'nin toplam alanı kadar yer almış"

Turizm sektöründen toplanan milyonlarca dolar paraya rağmen Türkiye standının önceki yıllara göre sönük kaldığı eleştirisinde bulunan Bağlıkaya “Önceki senelerde fuar standlarımız daha görkemli olurdu. Bu sene Türkiye’nin sönük ve sıkış tıkış bir standı var. İspanya her bölgesi için Türkiye’nin toplam satandı kadar yer almış, keza İtalya da öyle.” dedi.

"Milyonlarca dolar toplanmasına ve stant ücreti alınmasına rağmen"

Hem sektörden milyonlarda dolar toplanmasına hem de stantlardan ücret alınmasına rağmen Türkiye’nin itibarından tasarruf edildiğini kaydeden Bağlıkaya “Can sıkıcı bir durum. Bu kadar önemli bir fuarda Türkiye’nin şov yapılması lazımdı. Fakat Türkiye’ye olan talebi karşılayacak organizasyonu yapan tur operatörleri ve seyahat acenteleri var. Avrupa ve dünyadaki seyahat çılgınlığından az da olsa payını alıyor.” İfadelerini kullandı.



Bu Haber 08.11.2022 - 18:02:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.